Читомо > Новини > Бібліотеку Майдану виселяють із Українського дому

Новини

Бібліотеку Майдану виселяють із Українського дому

17.07.2014 0 Автор:

Новий директор Українського дому Юрій Стельмащук попросив ініціаторів Бібліотеки Майдану покинути приміщення. 

16 липня, волонтери Бібліотеки Майдану зібрали по каробкам книжки та разом із шафами та іншим бібліотечним начинням підняли все на 4-й поверх Укрдому, де розміщуються фонди Музею історії міста Києва, який дозволив тимчасово зберігати не лише книжки, а й картини, щити та інші арт-артефакти революції.

«Ми з музеєм домовилися про тимчасове зберігання книг. Надіємось, на осінь, дай Боже, ми обов’язково поновимося. Директор у курсі, що й на Форум видавців до Львова їдемо, й осередки будемо відкривати, він навіть не проти, щоби ми проводили якісь культурні заходи у приміщенні», – розповіла Читомо Настя Макаренко, волонтерка Бібліотеки Майдану.

За її словами, організатори не збираються звертати проект, а в разі створення Музею Майдану книгозбірня може увійти туди як структурний підрозділ.

Про те чи можна відвідувати Бібліотеку Майдану у Музеї історії Києва волонтери повідомлять пізніше.

 «Але ми наголошуємо, що Бібліотека Майдану не ліквідовується! Наразі триває процес реєстрації однойменної громадської організації та вже створений проект трансформації Бібліотеки у культурно-просвітницький та інформаційний центр, головною метою якого буде відродження української ідентичності. Також планується продовжити роботу платформи для книжкових обмінів, завдяки якій вже зараз книжки з самого серця Майдану читають у 230 сільських бібліотеках по всій Україні!” – повідомляють на сторінці Бібліотеки Майдану у Facebook.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Iншi записи по цiй тематицi:

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe