Читомо > Новини > Найтиражніша художня проза в Україні – сумнівна езотерика Анастасії Нових

Новини

Найтиражніша художня проза в Україні – сумнівна езотерика Анастасії Нових

25.02.2015 0 Автор:

Серед топ-10 книг художньої літератури сучасних українських авторів, який на запит Читомо надала Книжкова палата України, найбільші наклади мають видання книг Анастасії Нових, зокрема «Эзоосмос. Исконный Шамбалы», «Птицы и камень. Исконный Шамбалы», які вийшли у видавництві Сэнсей з 50 000 тиражем.

Також у десятці опинилася «Перекрестье. Исконный Шамбалы», що вийшла у видавницві Лотос з 30 000 екземплярів.

1_naklad_chytomo

2_naklad_chytomo

4_naklad_chytomo

Про авторку

Біографії авторки, як і її фото, в інтернеті немає. Неперіверені ЗМІ пишуть, що Анастасія – буцімто українка, що пише про українців, просвітління і шамбалу, навіть робила передбачення про Євромайдан, але реальної біографії її немає.

Порившись ще, натрапляємо на те, що вона, за інформацією ЗМІ, – заїдлива антифашистка й ініціатор  руху людей доброї волі «АллатРА», нової секти, яка культивує РА-сонце і РА-сею.

Сам псевдонім, можливо, натякає на Анастасію з Білого братства, відомої секти 90-х, але, так би мовити, нову.

На підтримку Анастасії існує понад 10 сайтів зі схожим контентом.

Також Анастасія – художниця, щоправда поки що однієї картини. Її картина «Агапіт Печерський», перший лікар Київської Русі з 2011 року виставляється для поклоніння у різних містах України. Є навіть окремий сайт присвячений цій картині. До речі, з сайту дізнаємося, що мощі Агапіта лежать у  Києво-Печерській лаврі.

Про книги

Книги ми не читали, але побіжне ознайомлення свідчить про наявність божества у вигляді Сенсея; є об’єкти поклоніння –  мощі святого Агапіта. Не байдужа Нових до політики, так зі слів її героя Сенсея дізнаємось, що Ленін разом з Дзержинським шукав контактів з Шамбалою. Також є фільми про пророцтва Анастасії про наслідки Євромайдану для України. Є навіть канал на ютюб.

Про видавництва

Київське видавництво Лотос спеціалізується на духовній, психологічній, культурно-просвітницькій літературі (так ідеться у них на сайті). Видавництво активно розповсюджує книги Анастасії Нових, у нього – досить непогана мережа розповсюдження. Також помічене у співпраці із всеукраїнською газетою «Пантелеймон-цілитель», «добрій газеті для добрих людей», що активно піарить «АллатРУ».

До речі, воно також рекомендує Вічника Мирослава Дочинця.

10sectabooks

вул. Виборзька, 25, недалеко від Шулявської

Київське видавництво Сэнсей, як стверджується на сайті, було засноване винятково завдяки книгам Нових. Окрім іншого, воно займається і презентаціями її книжок. На книги авторки діють суттєві знижки: так сім її книг можна замовити всього за 450 грн. Проте у мережі ви безперешкодно можете скачати книжки безкоштовно, також існують аудіоверсії і переклад на англійську. Мережа його розповсюдження – ще цікавіша: Київ, Запоріжжя, Москва, Санкт-Петербург, Уфа, Молдова й невизнана республіка Придністров’я.

 

Проросійські ЗМІ

Деякі проросійські ЗМІ також говорять, що «АллатРА» – секта, але українська, метою якої є дискредитувати Православ’я, яке потерпає від напливу гомосексуалізму, одностатевих шлюбів, раннього сексу – всі ці згубні тенденції йдуть із Заходу. І саме Заходу вигідна підтримка нової Анастасії, переконують проросійські ЗМІ.

Читомо зацікавилося, чому під час спаду на книжкового ринку в Україні з’являються книги такими накладами, і просить Міністерство інформаційної політики, СБУ й Генпрокуратуру пильніше придивитися до подібної видавничої продукції, яка безперешкодно розповсюджується в Україні.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe