Читомо > Без розділу > 7-го вересня Музей книги й друкарства презентує 7–му «Козу»

Без розділу

7-го вересня Музей книги й друкарства презентує 7–му «Козу»

03.09.2012 1 Автор:

7 вересня 2012 року о 19:00 в Музеї книги і друкарства України відбудеться презентація 7-го  номера Незалежного Театрального Журналу «КОЗА».

 

Це видання щедро доповнене додатками. Разом із традиційною «Козою» на Вас чекають:

 

  • журнал для дітей «Шалені козюльки». Вперше, спеціально для найменших театралів,  «Коза» придумала казки і віршики про те, що ж таке театр, про його історію та про те, як себе правильно у ньому поводити. Все це оздоблене яскравими малюнками.
  • аудіодиск «Вони говорять». Ми записали інтерв’ю з цікавими особистостями театрального світу, яких ви, шановні читачі, вибрали шляхом голосування на Facebook. Ви почуєте голоси та думки сценографа Мирона Кипріяна, театрального критика Олега Вергеліса, режисера Андрія Приходька, акторки Наталки Пархоменко, а також пісні львівського гурту «Курбаси».
  • газети із рецензіями наших читачів та дописувачів на вистави театрів Києва, Харкова, Львова. Про вистави, які ви вже бачили або збираєтесь подивитись!
  • книга із п’єсами, де  вміщено перший український переклад п’єси Оскара Уайльда «Свята Куртизанка» та драматичний твір Марії Вакули «Катрін у пастці», відзначений нагородою на Львівському фестивалем сучасної драматургії «Драма UA» 2011 року.

Під час презентації – спілкування із творцями та героями матеріалів журналу, читання віршів зі сторінок видання, частування, а також багато інших сюрпризів! Найбільший сюрприз полягає у тому, що, потрапивши на презентацію, ви  зможете подивитись виставку сценографії головного редактора «Кози» Богдана Поліщука.

 

Запрошуємо усіх охочих 7 вересня о 19:00 до Музею книги і друкарства України, що на території Києво-Печерської лаври (вул. Івана Мазепи, 21. Корпус 9).

Ми трошки розпитали «Козу» про свіжий номер і попрохали одним оком глянути, що ж там такого цікавого всередині.

 

Сьома «Коза» готувалась близько року.

Допомагало дуже багато людей, що страшно когось забути.

 

«Коза» – з таких проектів, про які думаєш постійно.

За увесь рік назбиралось дуже багато матеріалів, тому журнал автоматично мав розширитись. Поява диску із записами інтерв’ю стала логічним кроком, адже люди, з якими проводимо розмови, насправді є знаковими постатями українського театру і культури в цілому. Тому виникло бажання аби їх живі голоси змогли почути якомога більше людей, адже саме звучання голосу розкриває характер людини.

Що стосується «Шалених козюльок» – журналу для дітей, то це вже давня мрія, яка поєднує в собі і корисну частину (ознайомлення дітей з театром, чого, на нашу думку, сьогодні не вистачає) і приємну (бо ми самі трохи діти). Частина журналу, що втілилась у газету та книжечку з п’єсами, – це крок на зустріч читачу, спроба ввести друкований текст для зручності читання.

 

У новому числі додались нові рубрики «Голос театру», «Драматургія», «Шалені козюльки».

 

Ідеї приходили в процесі підготовки.

Знову видаємо власним коштом, це дуже немаленькі гроші, які доводилося заробляти не один місяць.

 

Наше бажання створювати журнал не зменшилось. Вже зараз ми думаємо над наступним восьмим номером. Та, зрештою, доля «Кози» тісно пов’язана із вашим зацікавленням нею.

 

Комерційною «Коза» стане тоді, коли кожен читач «Читомо» купить по примірнику.

Подивитись попереднє число можна тут.

 

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. jenny_right
    03.09.2012 в 11:38 pm

    крууууто!
    вітаю!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe