Читомо > Новини > 4 жовтня о 10.30 за мову без язика

Новини

4 жовтня о 10.30 за мову без язика

02.10.2010 2 Автор:

У понеділок, 4 жовтня о 10-30 біля Верховної Ради (Грушевського, 18/2) збираються всі, кому не байдужі спроби діючої влади впровадити двомовність в Україні.

Отганізатори акції – Рух добровольців «Простір свободи», Громадянський рух «Відсіч», Громадська кампанія «Новий громадянин».

Правляча коаліція зареєструвала в Верховній Раді законопроект про мови, який проголошує «українсько-російську двомовність» і запроваджує тотальну русифікацію.

Наївно думати, що це лише передвиборчий маневр влади.

Якщо проект приймуть, російська мова швидко запанує у школах і вузах, на телебаченні і в кінотеатрах, у книгарнях і магазинах, в органах влади і війську. Українці стануть людьми другого сорту у власній країні. І це – не перебільшення. І сама Україна після цього швидко перетвориться на російську провінцію: не даремно Людміла Путіна заявила, що межі Росії проходять там, де й межі російської мови.

Влада хоче прийняти цей закон.

У них вистачає кнопок і тушок.

Їм невідомо, що таке совість, відповідальність і патріотизм.

Вони знають, що жоден суд не захистить наших прав.

Вони впевнені, що опозиція нічого не вдіє.

Вони розраховують, що мас-медіа недооцінять або замовчать загрозу.

Тому вже 4 жовтня погоджувальна рада парламенту може включити законопроект «Про мови» до порядку денного, а невдовзі Янукович і його коаліція зроблять його законом.

Ситуація критична. Не варто сподіватися на когось.

ЗУПИНИТИ ЇХ МОЖЕШ ЛИШЕ ТИ!!!

Якщо ти персонально вийдеш на вулицю 4 жовтня і закличеш до цього інших, їм доведеться відступити. Бо владі аж ніяк не вигідні рішучі протести людей. Однієї акції може бути замало. Можуть знадобитися активні дії по всій країні. Але критично важливий перший день –

понеділок, 4 жовтня, 10.30
біля Комітетів Верховної Ради
(вул. Грушевського, 18/2)
разом скажемо депутатам:
«ЗАЙМІТЬСЯ ДІЛОМ, А НЕ ЯЗИКОМ!»
Ми вимагаємо: зняти з реєстрації антиукраїнський закон «Про мови» і зайнятися натомість справами, які реально покращать життя українців.
Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Jivga
    05.10.2010 в 10:36 am

    що там відбувалося і чого досягли?

  2. 05.10.2010 в 12:32 pm

    Пікетувальників прийшло небагато – десь людей 200. Але всі мирні й доброзичливо налаштовані. Дехто був із плакатами із зображенням соловейка й калини – неодмінних атрибутів укр. мови. У когось на плакатах було написано про змоскалених дітей і побажання владі турбуватись про газ і платоспроможність населення, а не про язик. Було кілька промовців – Євген Сверстюк, Олесь Доній, Фагот із ТНМК, представники освіти й кіноіндустрії тощо.
    Завдяки цьому мітингу – закон про мови змістили з порядку денного. Можливо, взагалі не розглядатимуть.
    Так що не даремно!
    Нічого не даремно.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe