Читомо > Новини > 4 листопада відкриваються «ТАЄМНИЦІ ПИСЬМЕННИЦЬКИХ ШУХЛЯД»

Новини

4 листопада відкриваються «ТАЄМНИЦІ ПИСЬМЕННИЦЬКИХ ШУХЛЯД»

30.10.2010 4 Автор:

Відбудеться презентація книжки «Таємниці письменницьких шухляд» в Національному музеї літератури (вул. Богдана Хмельницького, 11) 4 листопада о 16-00.

Кожен історичний час залишає по собі унікальне відзеркалення подій. Але часто-густо ми живемо у Королівстві кривих дзеркал, і тому маємо викривлені відображення минулого. Повернути справжнє обличчя  епохи – прекрасне завдання для дослідника. І з цим завданням блискуче впоралися Станіслав Цалик і Пилип Селігей – автори нової науково-популярної книги «Таємниці письменницьких шухляд (детективна історія української літератури)» від видавництва «НАШ ЧАС» (книга вийшла в серії «Невідома Україна»). Хронологічні  рамки книги – 30–50 роки минулого століття. Головні персонажі – добре відомі українські радянські письменники: Микола Бажан, Максим Рильський, Іван Кочерга, Павло Тичина, Олександр Корнійчук, Улас Самчук, Юрій Яновський, Остап Вишня, Олексій Кундзіч, Олесь Гончар та інші. Місце подій: легендарний  київський будинок для «робітників літератури» – Роліт. Здавалося б, що може бути невідомим із життя справжнісіньких класиків української літератури? Їхні твори десятиліттями вивчаються у школах, про іхній творчий і життєвий шлях написано сотні книжок і дисертаційних досліджень, створено документальні та ігрові фільми.  Проте ми пересвідчилися, що справжня, без купюр історія української літератури – це  захоплюючий детектив. А життя головних персонажів книги – цілий Всесвіт, де переплетено так багато – Світло і Темрява,  Любов і Страждання, Слабкість і Сила Духу.

Звинувачувані: автори книги Станіслав Цалик, кандидат філологічних наук; Пилип Селігей, письменник; Тетяна Харламова , директор агенції НАШ ЧАС.

Свідки: дружина Олеся Гончара, онука Остапа Вишні, пасербиця Уласа Самчука та інші.

ДЛЯ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ НАРОДНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ВСІ МАТЕРІАЛИ СПРАВИ НАДАЮТЬСЯ БЕЗПЛАТНО З ПІДПИСАМИ ЗВИНУВАЧУВАНИХ: книга «Таємниці письменницьких шухляд (детективна історія української літератури)», детальний прес-реліз, СD  з унікальними фотоматеріалами справи. Також обіцяємо веселу театралізовану постановку за мотивами радянської історії.

Дрес-код: піонерські галстуки, або чорні шкірянки, або червоні стрічки на костюмі, або червоні хустки пролетарок.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    30.10.2010 в 12:25 pm

    ох ти ж йомайо

  2. abyrvalg
    31.10.2010 в 8:36 am

    Аж страшно.

  3. Анна
    03.11.2010 в 7:04 pm

    круто, мені вже цікаво!

  4. Ольга
    03.11.2010 в 7:36 pm

    Завжди приємно читати від Станіслава Цаліка ВСЕ, що друкується!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe