Читомо > Новини > 24 лютого – відкриття виставки «Книга художника»

Новини

24 лютого – відкриття виставки «Книга художника»

22.02.2012 0 Автор:

Якщо ви давно не були у Музеї книги і друкарства України, то 24 лютого у вас цілком може з’явитися додатковий стимул до відвідин. О 16:00 відбудеться відкриття виставки артбуків «Книга художника», що уже встигла стати хорошою музейною традицією. Для особливо зацікавлених годиною раніше – прес-конференція.

Довідка

Світ книги неможливо уявити без давніх манускриптів, середньовічних фоліантів, друків сьогодення. Проте, виявляється, у просторі фантастично мобільного і швидкоплинного часу лишилося місце для справжнього чуда – творення сучасних манускриптів.

Артбук – це витвір сучасного мистецтва, де автор-художник чаклує і народжує книгу в одному, двох, трьох примірниках; книгу, що виходить за межі всіх відомих стандартів; книгу, яка може захопити уяву з першого погляду, і дати надію, що найкраще таки точно залишиться у вічності.
Різні за своєю концепцією твори, але об’єднані змістовно та представлені в одному просторі, розкривають одну загальну тему: сучасна книга митця.

Важливим для Музею стане те, що після завершення виставки фонди Музею поповняться на 24 експонати – кращими артбуками художників з різних країн світу. А це, в свою чергу, сприятиме створенню в постійній експозиції Музею сегменту, присвяченому сучасній книзі художника.

На відкритті виставки будуть презентовані каталоги «Книга художника» та «Майбутнє паперу» – спільний з російськими художниками Міжнародний проект 12+12.
Виставковий проект «Книга художника» здійснений за сприяння Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Керівник проекту – директор Музею книги і друкарства України Валентина Бочковська

МУЗЕЙ КНИГИ І ДРУКАРСТВА УКРАЇНИ
працює щодня, крім вівторка, з 10.00 до 17.00
за адресою: вул. Івана Мазепи, 21; корпус 9
(територія Національного Києво-Печерського заповідника)
Довідки: 097-07-13-987; 044-280-52-56; 044-280-22-10;
www.vuam.org.ua

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe