Читомо > Новини > Кольоровий електронний папір

Новини

Кольоровий електронний папір

16.01.2010 0 Автор:

Данська компанія Liquavista, спільно з Texas Instruments, розробила новий тип електронного паперу – технології відображення інформації, що дозволяє імітувати традиційний паперовий носій: книгу, газету тощо.

Головним недоліком електронного паперу, що використовується в більшості сучасних електронних книжках, є те, що вони можуть відображати тільки монохромний текст.

Нові кольорові дисплеї створюються за технологією, що отримала назву Electrowetting (електрозмочування). В основу технології покладений принцип зміни поверхневого натягнення рідин на твердій поверхні при використанні електрики. Такі дисплеї дозволяють отримати кольорове зображення і можуть показувати не тільки текст, але й картинки і відео.

Liguavista планує запустити у виробництво три типи дисплеїв. Дисплеї LiquavistaBright (монохромний) і LiquavistaColor (кольоровий) можуть відображати відео і використовуватимуться в електронних книжках. LiquavistaVivid є трансфлективним дисплеєм, який може працювати як в монохромному, так і в кольоровому режимах.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe