Читомо > Новини > 1 мільйон книжок подарують за 1 ніч

Новини

1 мільйон книжок подарують за 1 ніч

02.02.2011 2 Автор:

Поки ми домовляємось про приміщення для «Ночі у бібліотеці», у Великобританії та Ірландії закінчились підготування до Міжнародної книжкової ночі. 5 березня  жителі Туманного Альбіону не спатимуть, а даруватимуть і читатимуть книжки. За цю ніч планують «впарити» тим, хто не дуже полюбляє читати,  1 мільйон книжок! Власне, це буде по 4000 копій 25 ретельно відібраних назв, які допомагатимуть розповсюджувати 20 000 «дарувальників», тобто людей із непоганим читацьким досвідом. Кожному з «дарувальників» за ніч потрібно не просто позбутися 48 книжок, а зацікавити книжкою простих англійських смертних, переконати у тому, що її варто прочитати. Й на це в «активістів-впарювачів» є тільки сотня слів, не більше. Не забудуть й про спраглих до читання в лікарнях і тюрмах.

Серед обраних книжок – «Любов під час чуми» Габріеля Гарсіа Маркеса, «Дивний випадок із собакою вночі» Марка Геддона, Сари Уотерс «Тонка робота», «Сліпий убивця» Маргарет Етвуд.

Ну, і звісно, така акція спрямована на збільшення відсотків «читаючих» громадян. І зовсім не дивує те, що Міжнародну книжкову ніч підтримує держава, Асоціація видавців, Асоціація книготорговців, Гільдія незалежних видавців, BBC і мережа бібліотек, журналісти й письменники.

Сайт Міжнародної книжкової ночі тут.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Anna
    03.02.2011 в 1:31 pm

    Клас!)) Цікаво, як саме відбирали книжки для “впарювання” 🙂

  2. janer
    04.02.2011 в 4:36 am

    ніфіга собі. от молодці!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe