Читомо > uncategorized > Книжковий Арсенал: Ми це зробили!

uncategorized

Книжковий Арсенал: Ми це зробили!

21.04.2014 0 Автор:

Мої враження після Книжкового Арсеналу: «Ми це зробили!» Програма вийшла насиченою, різноманітною, достатньо збалансованою по днях. Не дивлячись на мінімальні терміни підготовки, всі встигли придумати, підготуватися та зрештою провести свої події на високому рівні. Було декілька заходів, які збирали просто дуже багато людей.

Треба щось думати із залученням підлітків. Мені не дуже до вподоби організація через вчителів колективних походів класами під конкретний захід – примусово-обов’язкове відвідування круглих столів, як на мене, не сприяє відвертій дискусії та досягненню мети заходу)

Тож треба думати, як зробити так, щоби завчасно поширити адекватну інформацію серед підлітків про заходи для цієї цільової аудиторії та збудити їх власну ініціативу відвідин подій Книжкового Арсеналу. Дуже вдалим став досвід співпраці з Арсеналом ідей. Від розширення дитячої зони з одного боку, та простору Арсеналу ідей з іншого виграли всі.

Я би відмітила науково-популярне шоу Іллі Колмановського – я знала в теорії, і мала власний досвід на практиці, що ці шоу збирають багато дітей. Так і вийшло – двічі аншлаг із фанатів Кишенькового вченого. Всі дуже серйозно роздивлялися цвіркунчиків, що прямо  в усіх на очах билися за встановлення ієрархії свого комашиного суспільства. Про те, як я шукала цвіркунчиків по тераріумах та фермах хамелеонів, а також про те, як Ілля провозив своїх через митницю, можна не писати.

Ще скажу про прем’єрний показ анімаційного серіалу «Моя країна Україна» виробництва студії «Новаторфільм». Багато хто напевно бачив щільно заповнений кінозал Арсеналу ідей в п’ятницю-суботу. Люди 5 довгих років знімали пластилінові мультики, 26 серій, про різні куточки нашої країни. Загалом за час зйомок над проектом працювало близько 70 талановитих молодих творців, для багатьох це була перша спроба роботи в мультиплікації. Дуже класно, що прем’єра стала можливою саме зараз і під час Книжкового Арсеналу.

Я навмисно говорю не про суто книжкові події в дитячій програмі – адже Книжковий Арсенал має на меті поєдання мистецтва та літератур, тож це простежується і в дитячій програмі. А книжкових презентацій, зустрічей з авторами, ілюстраторами, круглих столів фахівців та дитячих свят було звісно чимало. Я повинна сказати про практично цілу «програму в програмі» від «Видавництва Старого Лева», чиї заходи мали весь спектр можливих форматів подій. Для куратора це – учасник-мрія) Мені б дуже хотілось, щоб такий системний підхід став тенденцією в майбутньому.

Враження від іноземних гостей – вони пречудові. Те, що знаю я? – люди задоволені успіхом, вражені нашими людьми, добрим ставленням до всіх без винятку. Від Іллі отримала смс – «вы совершенно гениальные все, и ваши дети, и друзья, и сверчки, и собственно город».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe