Читомо > Новини > Японське видавництво випустило серію книжок про ЛГБТ для учнів початкової школи

Новини

Японське видавництво випустило серію книжок про ЛГБТ для учнів початкової школи

24.07.2017 0 Автор:

Японське видавництво Otsuki Shoten запустило серію книжок для учнів початкової школи про ЛГБТ-спільноти. Вона буде розповсюджуватися через книгарні та шкільні бібліотеки.

Otsuki Shoten стало одним із перших японських видавництв, які відгукнулися на заклик Міністерства освіти Японії щодо поширення знань про секс-меншини серед школярів.

«Ми хочемо, щоби діти, які не є представниками ЛГБТ-спільноти, а також їхні вчителі, ознайомилися з цими книжками для кращого розуміння меншин», – розповів один із редакторів видавництва.

Чотири книжки в серії, написані Робертом Роді та Лаурою Рос, перекладені Уешідою Уеда та видані під патронатом Федерації захисту ЛГБТ-прав (LGBT Law Federation):

Кожна книжка має 64 сторінки, продається за 2,160 єн ($19.40 доларів США) та розповідає про один з аспектів ЛГБТ-досвіду.
.

.
Велика частина текстового контенту фокусується на історіях камінаутів та спектрі тих переживань, що з ними пов’язані, від легкого прийняття друзями та родичами, до жорстокого несприйняття батьками справжньої ідентичності їхніх дітей.

«Важливо, щоби така книжка була доступною у бібліотеках та школах для всіх, хто зацікавлений темою гендерної та сексуальної орієнтації», – зазначає головний редактор видавництва Ию Івашіта.

Читайте також: Література толерантності: 5 книг про рівність прав

publishingperspectives.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe