Читомо > Новини > Виставка про Гаррі Поттера стала доступною онлайн

Новини

Виставка про Гаррі Поттера стала доступною онлайн

28.02.2018 0 Автор:

Виставка Британської бібліотеки про Гаррі Поттера «Історія магії» тепер доступна на Google Arts та Culture site. Про це повідомляє The Guardian.

Сьогодні закривається виставка про Гаррі Поттера, яка 5 місяців діяла на залізничній станції King’s Cross у північно-східній частині Лондона. Усі 150 тис. квитків були розпродані, ще 11 тис. безкоштовно роздані школярам.

Відтак усі кришталеві кулі, кістки драконів, відьомські казани та мітли, а також предмети з особистого архіву Джоан Роулінг і 360-градусні панорами галерей виставки вчора вранці стали доступними на Google Arts та Culture site.

Виставка доступна безкоштовно у всьому світі, описи дублюються шістьма мовами.

На сайті є рідкісне інтерв’ю з ілюстратором Джимом Кеєм, який оформив усі сім книжок про Поттера. Він зізнався, що очікував завершити роботу над першим томом за шість місяців, проте витратив на нього більше двох років. Відтак, закінчуючи третю книжку, він «вигорів і почав страждати галюцинаціями».

На сайті також представлені кришталеві кулі, палички, мітли та казани, які належали людям, що стверджували, нібито вони – справжні відьми ХХ століття. Вони прибули до Лондона з колекції Музею Чарів та Магії, що розташований у Боскастлі, графство Корнуолл.

Також колекція включає людську голову, яка вважається середньовічною і була відома як Гаррі.

«Кілька років тому судове розслідування виявило, що голова є частиною єгипетської мумії і належала жінці. Тому тепер вона називається Гаррієт», – розповів куратор виставки Саймон Костін.

Найстарішими об’єктами колекції Британської бібліотеки є «кістки драконів» – горілі гадальні кістки, тріщини на яких нагадують китайські ієрогліфи.

Виставку можна переглянути за посиланням.

Раніше Читомо повідомляло, що продажі книжок про Гаррі Поттера по всьому світу перевищили позначку в 500 млн примірників.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe