Читомо > Новини > Вікіпедія та українська книга: стратегії колаборації – чекайте 12 травня

Новини

Вікіпедія та українська книга: стратегії колаборації – чекайте 12 травня

04.05.2011 0 Автор:

12 травня о 14:00, в рамках Другого фестивалю молодих видавців і редакторів, Юрій Пероганич розкаже, що таке Українська Вікіпедія і як вона може бути корисна видавцям та редакторам.

На майстер-класі «Вікіпедія та українська книга: стратегії колаборації», виконавчий директор громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич та його асистент Андрій Бондаренко навчать усіх охочих створювати статті в українській Вікіпедії та розкажуть, як ефективно можна прорекламувати нову українську книжку, її автора та видавця, грамотно розмістивши про них інформацію на Вікіпедії.

Назва «Вікіпедія» має корінь «wiki», що у перекладі з гавайської означає «швидко». Українська Вікіпедія зараз на другому місці у світі за активністю створення та редагування статей і на восьмому місці в Україні за частотою відвідуваності. Це унікальна інформаційна платформа, яку можна використати для промоції та розвитку видавничої справи. Також це буде цікаво і молодим редакторам, адже кожну статтю Вікіпедії можна редагувати власноруч. Справжній майданчик для майбутнього професіонала.

Під час події буде змога створити власну статтю на Вікіпедії, або відредагувати вже існуючу. Захід відбудеться у бібліотеці Інституту журналістики, кількість комп’ютерів обмежена (до 30). Можна взяти ноути з підключенням до Інтернету!

Контактна особа: Женя Гринь (evgenia.grin@gmail.com; 0953710116)

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe