Читомо > Новини > Відомі переможці конкурсу «Ше.Пісня»

Новини

Відомі переможці конкурсу «Ше.Пісня»

07.03.2018 0 Автор:

Всеукраїнський пісенний конкурс «Ше.Пісня», присвячений 204-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка, оголосив список переможців цьогорічного відбору. Про це повідомляється на Facebook-сторінці конкурсу.

В десятку найкращих увійшли гурти: «Mysterya», «TaRuta», «Брати Станіслава», «СонЦе», вокальний ансамбль «Ягідки», дитячий хор «Пектораль», дует Міхи Невідомського та Юлії Качули. Серед бардів журі обрало Володимира Пироженка, Юрія Гусарука та Богдана Тарасюка.

Фінальний гала-концерт і нагородження фіналістів конкурсу відбудеться 9 березня у Києві, в Колонній залі КМДА. У концерті візьмуть участь музиканти, які увійшли до фіналу. Ведучий гала-концерту — Олександр Висоцький.

Цього року конкурсанти подавали заявки з Києва та області, Чернігівщини, Хмельниччини, Вінничини, Харківщини, Івано-Франківська і навіть з Криму.

28070503_2086565034906063_6109814654821347150_o

«Цього року ми скасували обмеження щодо виключно акустичних композицій, а ще зробили три номінації: «Гурти», «Барди» і «Вокальні колективи». І маємо результат — цьогорічні фіналісти конкурсу показали нам дійсно якісну українську музику», — заявив один із організаторів конкурсу Ігор Двигало.

Оцінювали конкурсантів відомі українські музиканти та культурні діячі: лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк, лідер гурту «Веремій» Віталій Калініченко, український хоровий диригент, заслужений діяч мистецтв України, засновник і перший керівник хору «Хрещатик» Лариса Бухонська, український бандурист, народознавець, рок-музикант, композитор Живосил Лютий, засновник конкурсу «Ше.Пісня» та фестивалю «Ше.Fest» Юлія Капшученко-Шумейко.

Також ми повідомляли, що 18-19 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області, на батьківщині Шевченка, відбудеться щорічний фестиваль ШЕ.FEST.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe