Читомо > Новини > Стівен Кінг і його страшилки про помсту

Новини

Стівен Кінг і його страшилки про помсту

12.11.2010 0 Автор:

Стівен Кінг у своєму репертуарі, і від страшилок, які так полюбляють мільйони читачів світу, не відмовився і цього разу. 9 листопада 2010 року вийшла нова книга культового Стівена Кінга. Це – збірка повістей під песимістичною назвою «Full Dark, No Stars». На 384 сторінках у чотирьох повістях («1922», «Big Driver», «Fair Extension» та «A Good Marriage») все у помсті. У найдовшій повісті «1922» розповідається про чоловіка, який не зміг порозумітися із своєю дружиною та вирішив проблему кінговським способом (вбив її).  У «Big Driver» помста охоплює письменницю, яку зґвалтували, і вона стала «янголом помсти». Головний герой «Fair Extension» – хворий на рак, що уклав угоду з дияволом, аби позбутися захворювання. Пізніше герой усвідомив усі переваги угоди і не зважав, що за вирішення його проблем доводиться розплачуватись комусь іншому. Остання повість збірки – «A Good Marriage» – про те, як може одна знахідка змінити усе подальше життя. Героїня після того, як побувала у гаражі, переймається питанням: чи добре вона знає свого чоловіка.

Нові твори пов’язані із попередніми напрацюваннями автора. Зокрема події першої повісті «1922» відбуваються в уже відомому знавцям творчості Кінга містечку Гемінґфорд-Гоум (штат Небраска): у ньому живуть герої з оповідання «Остання щаблина» (The Last Rung on the Ladder; 1978), матінка Абаґейл з «Протистояння» (The Stand; 1978), туди ж їде Бен Генском з «Воно» (It; 1986).

Загалом, як бачимо, Стівен Кінг продовжує плідно й успішно писати жахливі містичні історії. Попередня його книга вийшла рік тому («Під куполом»; Under the Dome) і містила 1120 сторінок. Також на сайті можна замовити видану у квітні «бейсбольну» книгу Кінга «Blockade Billy» про відомого свого часу бейсболіста Вільяма Блейкелі, якого зараз більшість забули. Тираж цієї книжки – 10 тис. примірників.

Чекаємо українського перекладу!

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe