Читомо > Новини > Спортивні зірки України за здорових дітей

Новини

Спортивні зірки України за здорових дітей

05.12.2010 0 Автор:

«Видавництво Старого Лева» за підтримки «Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання» створили новий комерційний проект для дітей «Зіркові історії успіху». На 80 сторінках крейдованого паперу з різноманітними дитячими і дорослими фотографіями, шаржами на спортсменів, біографіями та описами досягнень розмістилось 13 історій спортсменів: Сергій Бубка, Денис Силантьєв, Анна Безсонова, Наталя Добринську, Ірина Мерлені,  Василь Вірастюк, Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Василь Ломаченко, Олександра Волкова, Ганна Сорокін, Олена Костевич, Андрій Гусін. Не спортом єдиним.

З героями книги співпрацювала відома українська письменниця Мар’яна Савка, яка спілкуючись із усіма тет-а-тет і допомогла спортсменам донести свої історії успіху до дітей, так би мовити допомогти їх зрозуміти. Заради успіху  інколи можна принести в жертву щось, а для нього потрібно лише бажання і праця, адже колись зірки Олімпу теж були дітьми. Кожна з розповідей ведеться від першої особи, у приватній довірливій формі спортсмени розповідають про найцікавіші історії з їхнього дитинства чи ключові моменти життя і спортивної кар’єри, а також дають дітям важливі настанови. Іще одна мета проекту – надихнути дітей та їхніх батьків до здорового способу життя й заняття спорту.

Крім офіційної презентації, відбувся благодійний аукціон в ресторані «Goodman», де були виставлені лоти від зірок українського спорту, а вилучені кошти, кажуть, підуть на допомогу дітям у Запорізьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат №5 для дітей із вадами зору. Купити книгу в магазинах можна у грудні, коштуватиме вона 50грн. Наразі ведеться мова про іще одну книгу зіркових історій успіхів, а саме героїв-футболістів, яка буде присвячена ЄВРО -2012.

Тетяна Логуш, президент Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця»:

«Ми дуже хотіли, щоб ця книга стала для наших дітей дороговказом у житті. Саме тому ми зібрали тут історії справжніх героїв. Ілюстрації до книги створив художник, який переважно працює для «закордону» – Ігор Баранько, дитячі фото взяті з приватних архівів.

Сама співпраця тривала близько дев’яти місяців. Раніше у нас була уже ідея зі створенням книжки про відомих людей, тому коли прийшла Інна Силантьєва з цим проектом, ми зрозуміли, що це саме те, що ми хотіли робити і що нам буде цікаво».

Інна Силантьєва, ініціатор книжкового проекту та директор «Фонду підтримку молодіжного та олімпійського плавання»:

«Книга народилась за горнятком кави. Таня займалась книгами, ми – спортом. Ідея виникла під час розповідей чоловіка в колі друзів про своє дитинство».

Ганна Безсонова, олімпійська чемпіонка з художньої гімнатики:

«Мені дуже приємно брати участь у створенні цієї книги, а особливо відкривати її (перша історія в книзі – про шлях успіху саме Анни – О. Ніколайчук). Моїм завданням було зацікавити дітей прочитати цю книгу до кінця, розказати, що здоровий спосіб життя починається не з великого спортсмена, а з такої ж дитини, як всі. І що ми волею долі і своїми бажаннями потрапили в спорт, а потім за рахунок власної волі і праці, любові до свого виду спорту  досягли  успіхів. Ми розповідали про своє дитинство, тому що це не така заїжджена тема як, наприклад, тема про те як потрапити в спорт, досягти якихось результатів. Іще одна мета нашої участі – допомогти повірити дітям, що мрії збуваються. Це одна із перших книг, де спортсмени дійсно самі розповідали про себе, ділилися почуттями, переживаннями».

Ольга Ніколайчук

світлини автора

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe