Читомо > Новини > «Співдружня» бібліотека незалежних держав

Новини

«Співдружня» бібліотека незалежних держав

05.10.2010 1 Автор:

Бібліотеки України, Росії та Білорусі підписали документи про об’єднання бібліотечно-інформаційного простору. Подія із такою загрозливою назвою сталася наприкінці вересня на сьомому засіданні Загальних зборів Бібліотечної асамблеї Євразії (БАЄ), і Україна до програми «Книжкових скарбів Співдружності» причетна в основному через проект «Російсько-українські культурні зв’язки».

Що може дати такий союз? За словами ініціаторів, найперше – це електронні фонди, які об’єднають ресурси книгозбірень. Далі – викладання їх у вільний доступ. Технічно тут немає перешкод; єдиною проблемою для такої співпраці можуть стати хібащо різні для трьох країн підходи до авторського права. Проте і це обіцяли вирішити.

Джерело: Ліга.net

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Савченко Олександра
    07.10.2010 в 8:46 am

    Ще не вирішені внутрішньодержавні питання – чи бути цій електронній бібліотеці взагалі – а вони вже підписують міжнародні угоди… Класно.
    Тепер є два варіанти, або проігнорувати вимоги видавців щодо авторських прав, або бути ненадійними партнерами для іноземних колег. Зрештою…і те, і інше для нас не вперше. 🙁

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe