Читомо > Новини > Софію Андрухович номінували на премію Жана Моне

Новини

Софію Андрухович номінували на премію Жана Моне

16.03.2018 0 Автор:

Роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» претендуватиме на французьку літературну премію Жана Моне. Про це повідомляє «Новое время».

До короткого списку премії цього року також увійшли: Шанталь Тома (Франція), Себастьян Баррі (Ірландія), Алан Голлінггерст (Великобританія), Хосе Карлос Ллоп (Іспанія), Йон Кальман (Ісландія) та Чель Андерс Весті (Швеція).

Премія Жана Моне заснована 1995 року і вручається європейським авторам за найкращу книжку, написану або перекладену французькою мовою. Імена переможців будуть оголошені 13 червня.

Роман Софії Андрухович вийшов у французькому перекладі в січні у видавництві Noir sur Blanc.

«Фелікс Австрія» — другий роман письменниці, виданий 2014 року у «Видавництві Старого Лева». Авторка писала книжку протягом року.

За роман Андрухович отримала кілька нагород: Спеціальну відзнаку Форуму видавців-2014, премію «Книга року ВВС-2014», «ЛітАкцент року-2014», премію Фонду Лесі та Петра Ковалевих-2015 та Visegrad Eastern Partnership Literary Award-2016.

У 2016-му «Фелікс Австрію» переклали німецькою та видали в австрійському видавництві Residenz Verlag під назвою «Der Papierjunge» («Паперовий хлопчик»). У січні цього року роман вийшов у Чехії. Також «Фелікс Австрію» видали у Польщі. За книжкою було записано аудіовиставу. Компанія FILM.UA Group придбала права на екранізацію роману.

Читайте також: Софія Андрухович: Назву книжки «Фелікс Австрія» мені «підказав» батько

Велосипедна прогулянка 1900-м роком: новий роман Софії Андрухович

Чільне зображення: Олександр Чекменєв, «Фокус»

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe