Читомо > Новини > Шевченківську премію з літератури отримав Іван Малкович

Новини

Шевченківську премію з літератури отримав Іван Малкович

20.02.2017 0 Автор:

20 лютого Національну премію України імені Тараса Шевченка з літератури було присуджено поету, письменнику й видавцю Івану Малковичу. Про це повідомляє літературознавець та один з членів комітету премії Ростислав Семків у своєму Facebook.

Премія присуджується з 1961 року і є найвищою в Україні відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Лауреатами премії в її «республіканський» період стали Олесь Гончар, Павло Тичина, Володимир Сосюра, Микола Бажан, Ірина Вільде та інші, з 1970-го – Платон Воронько, Микола Вінграновський, Євген Гуцало, Валерій Шевчук, Петро Мідянка, Володимир Рутківський, тощо. Багато з їхніх творів видані у видавництві Івана Малковича «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Починаючи з 2017 року, буде присуджуватися у п’яти номінаціях: літературі, публіцистиці, журналістиці; музичному мистецтві; театральному мистецтві; кіномистецтві; візуальному мистецтві. Раніше номінацій було дев’ять. Комітет з Шевченківської премії визначає переможців і вносить їх на затвердження президенту.

Того тижня Іван Малкович також став рекордсменом серед переможців «Книги року».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe