Читомо > Акції > Щасливого плавання, бібліотерапіє!

Акції

Щасливого плавання, бібліотерапіє!

15.11.2010 6 Автор:

12 листопада в приміщенні Львівської обласної бібліотеки для дітей відбулося відкриття навчально-бібліотерапевтичного центру «Ковчег». Але, якщо чесно, центр діяв і демонстрував успіхи ще до офіційного відкриття. Діти вже приходили і навчалися за комп’ютерами, а також писали записки «Допоможіть мені!» – і з ними працювали психологи та бібліотекарі.

Львівська обласна бібліотека для дітей стала переможцем одного з грантових конкурсів, оголошеного в рамках програми «Бібліоміст», яка фінансується фундацією Біла і Мелінди Гейтсів. Для реалізації цього якісно нового проекту, аналогів якому немає в публічних бібліотеках України, фундація надала бібліотеці сім сучасних комп’ютерів, плазмовий телевізор, веб-камери та обладнання для wi-fi-зони.

Мета «Ковчега» – допомогти дитячим бібліотекарям Львівщини оволодіти комп’ютерними технологіями і методиками бібліотерапії (задоволення дитячих потреб і вирішення проблем за допомогою книги). Бібліотекарів навчатимуть відомі українські педагоги і психологи, а також професор Торунського університету, провідний польський фахівець в галузі бібліотерапії доктор Броніслава Парузель.

Одночасно з навчанням бібліотекарів проводитиметься поглиблена робота з учнями шкіл-інтернатів. Для них планується провести цикл комп’ютерно-інформаційних занять, бібліотерапевтичні та психологічні тренінги, традиційні бібліотечні заходи – вікторини, ігри, екскурсії та зустрічі з письменниками.

На відкритті були присутні не лише запрошені гості, телевізійники, але й діти львівської школи-інтернату №2, які потішили своїм артистизмом, а також вихованці благодійної організації «Карітас». Діти читали реп, розповідали про улюблені книги. До сліз зворушила всіх своїми віршами Анастасія, дівчина з особливими потребами, яка по-своєму осягнула й сполучила мистецтво поетичного слова з пізнанням навколишнього світу.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Свідома
    15.11.2010 в 10:15 pm

    Бібліотеки стають навчально-лікувальними центрами — і це ознака нашого часу: багато дітей відчувають самотність і брак порозуміння із дорослими. Бібліотекарі ( а це завжди жінки) компенсують дітям навіть материнську увагу, адже не секрет, що нинішні мами “западають” на серіали та “світське життя” разом із усіма розважальними шоу, забуваючи про дитячі потреби у нормальному спілкуванні. Ларисі Анатоліївні Луговій, директорові Львівської обласної бібліотеки для дітей, пора вручити орден княгині Ольги.

  2. jane.right
    15.11.2010 в 10:58 pm

    хороша справа, але чогось все одно якось сумно

  3. yaz.va52
    16.11.2010 в 11:43 am

    Lviv regional children`s library – the BEST!!!

  4. Анна
    16.11.2010 в 11:53 am

    а я рада:))

  5. Сашкаааа
    16.11.2010 в 2:50 pm

    Класна справа. Викликає стійке почуття поваги.

  6. 16.11.2010 в 2:59 pm

    Так приємно, що цими проблемами займаються фахово. І сама бібліотека, до речі, дуже класна і затишна…
    А якщо стає сумно – можна й собі провести сеанс книжкотерапії і почитати щось позитивне

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe