Читомо > Book Art > Прем’єра самвидавної аудіоказки про поросятко на «Читомо»

Book Art

Прем’єра самвидавної аудіоказки про поросятко на «Читомо»

20.10.2010 5 Автор:

У вас є маленькі / великі дітки? Тоді сміливо звіть їх до монітора комп’ютера й сідайте разом дивитися «Історію одного поросятка» за однойменною казкою Юрія Винничука, що вийшла у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

А веселим ілюстрованим мультиком книжка стала у червні цього року, коли учасника гурту «Плач Єремії» Юрка Дуду надихнула на неї донька Тереза, яка на той час дуже любила цю казку. «Ми читали її кожного дня, – згадує татко. – А потім малеча вже почала дивитись мультики (почали з «козаків»), мені прийшла ідея зробити своїми силами для неї мультик як подарунок на 3-й день  народження». Робота кипіла вдома, на ноутбуці, де Юрко спочатку уклав фотографії ілюстрацій із книжки, далі написав музику, а текст люб’язно погодився начитати Юрій Хвостенко, актор театру ім. М. Заньковецької. Найприємніше те, що донька сама долучилась до  озвучування  – у фінальній пісні Тереза свистить на свистку! Їй дуже  сподобався процес запису, і тепер, коли татко працює вдома – вона обов’язково приходить поспівати чи пограти.

«Прем’єра відбулась на дні народження, одразу після десерту. Фокус-група (друзі Терези віком 2-8 років) сприйняли мультик напрочуд добре, і  я подумав, що, можливо, варто його зробити доступним для всіх», – ділиться враженнями Юрко Дуда. Залишилось отримати тільки згоду видавця, у чому допоміг Віктор Морозов, який плідно співпрацює з видавництвом «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Він, власне, розказав і показав пану Івану Малковичу цей самвидавний мультик. У вересні, під час Форуму видавців, Юрку пощастило зустрітись з паном  Іваном, і він сказав, що мультик йому сподобався і він не має нічого проти розповсюдження його в мережі.

Ми не тільки не проти, а навіть дуже за розповсюдження аудіоказки в мережі, особливо на «Читомо».  Дякуємо за чудові книжки видавництву «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і пану Івану Малковичу, письменникові  Юрію Винничуку, художнику Олегові Петренко-Заневському за чудову казку! А молодий татко дякує ще Ліді і Терезі Дудам, Юркові Хвостенку, Віктору Морозову, Роману Гамкало, які допомогли у виході казки.

Сідаймо, дивимось:

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Julie
    21.10.2010 в 12:58 pm

    мило вигадали. у такому форматі казочки, мабуть, і серед дорослих будуть популярні))

  2. Андрій
    04.11.2010 в 12:39 am

    молодці, ловке аудіо. а малюнки Заневського так і просяться у справжній повноцінний мультик

  3. Ania
    20.11.2010 в 11:51 pm

    клас! дуже цікаво!))

  4. Катерина Медовник
    01.05.2011 в 10:15 pm

    ахахах)) “…мало які поросята тут тиняються…”

  5. Еля Босович
    29.11.2011 в 7:43 pm

    Потішна, зі смаком зроблена робота. Я в контактах відправила декільком своїм друзям. Такою продукцією можна і треба формувати смак дитини. Дякую.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe