Читомо > Новини > Перший Всеукраїнський фестиваль каліграфії та шрифту «Рутенія»

Новини

Перший Всеукраїнський фестиваль каліграфії та шрифту «Рутенія»

17.10.2009 0 Автор:

29 жовтня – 1 листопада

Місце проведення – територія (виставкові, лекційні приміщення, актова зала та подвір’я) Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука (вул. Кіквідзе 32).

Метою фестивалю “Рутенія” є подальший розвиток і популяризація мистецтва калиграфії та шрифту, як напрямку візуального мистецтва, як прояву національної свідомості, як засобу ідентифікації та спілкування в Україні та світовому просторі. Недарма ж кажуть, що каліграфія – “ліки та гімнастика для розуму і душі людини”.

В програмі фестивалю плануються  виставки робіт визнаних класиків-каліграфів європейської (кириличної) каліграфії, каліграфії Сходу (іранської та японської) і робіт молодих художників-каліграфів, виконані інструментами різних світових традицій, різними матеріалами (туш, чорнила, папір). Зокрема, в експозиції представлені розробки сучасних українських шрифтових гарнітур, сторінки книг, естампи тощо.

Також в рамках фестивалю у виставковій залі Національного університету «Києво-Могилянська академія» глядачам буде представлено спеціально запрошену експозицію з відомої шрифтової акції “Свято Кирилиці”, яка щорічно проводиться в Харкові.

Планується проведення лекцій і майстер-класів відомими художниками-каліграфами, такими як: професор Василь Чебаник (Київ), доцент Віталій Мітченко (Київ), Юрій Антонов (Київ), Генадій Заричнюк (Львів), Олександр Мікула (Київ), Дмитро Растворцев (Суми), Олексій Чекаль (Харків), Андрій Шевченко (Бердянськ), перегляд тематичних фільмів.

Не обійдеться і без сюрпризів. В програмі плануються пленерний практикум з каліграфії під назвою “Вулична каліграфія”, а на завершення – інсталяційні перформенси.

За інформацією звертатися:

Юрій Антонов 8 067 176 17 06, yu.antonov@gmail.com

Юлія Марчевська 8 097-624-88-97, jumarchevska@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe