Читомо > Новини > Паперова сукня або переробка сміття

Новини

Паперова сукня або переробка сміття

12.09.2011 1 Автор:

Старі газети та журнали згодяться не лише для просушування взуття та загортання бутербродів із ковбасою, як любили робити наші бабусі. Британська дизайнерка Дженніфер Кольє збирає старі журнали, газети, книжки, карти та використовує папір для створення дійсно дивовижних речей.
Зв’язуючи, зшиваючи та оздоблюючи аркуші паперу, дизайнерка створює одяг і взуття,

сумки,

фотоапарати та відеокамери,

домашнє приладдя (посуд, друкарські машинки, телефони) та багато інших дрібничок.

Як зазначає пані Кольє на своєму сайті, папір для неї – немов тканина, це її натхнення і водночас головний інструмент роботи. Кожний аркуш паперу вона досліджує і шукає застосування для тих речей, які зазвичай люди викидають або занедбують.
Роботи пані Кольє виставляються на численних виставках, а сама вона проводить майстер-класи у школах, коледжах та творчих галереях.
Носити одяг та користуватися іншими витворами Дженніфер Кольє, звісно ж, неможливо. Своєю творчістю дизайнерка дивує та приносить естетичне задоволення, а також надсилає меседж про значення переробки сміття і змушує замислитися про речі, які ми викидаємо і не цінуємо.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. boga4
    12.09.2011 в 1:58 pm

    Вы спросите, а что, мол, делать, если пойдет дождь. Резонный вопрос! И я вам отвечу: радоваться и ничего больше! Ведь ваша одежда размокнет и превратится в лохмотья, и у вас появится отличный повод облачиться в совершенно новую книгу!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe