Читомо > Новини > Падіння рубля негативно відбилося на російській книготоргівлі

Новини

Падіння рубля негативно відбилося на російській книготоргівлі

18.02.2015 0 Автор:

З початку року книги в Росії подорожчали на 15%. І це, на думку фахівців, далеко не межа.

Через ріст курсу валют в 2015 році російські видавництва підняли ціну на свою продукцію на 10-15%. За словами учасників ринку, це лише перший крок – в перспективі ціна на книги може збільшитися ще не раз. За словами директора книжкової мережі «Буквоед» в Петербурзі Дєніса Котова, подорожчання викликане, перш за все, падінням рубля і тим, що видавництву доводиться закуповувати папір для книжкової продукції закордоном. Крім того, за словами Котова, «є авторські права на твори західних авторів, а також витрати на придбання та ремонт друкарського обладнання, яке закуповується за іноземну валюту».

Окрім того  у Росії, папір виробництва вітчизняних целюлозно-паперових комбінатів з початку року також різко зріс в ціні, що викликало негативний очікування російських книжкових видавництва і ЗМІ. Уряд доручив Міністерство економічного розвитку і Міністерству промисловості і торгівлі підготувати пропозиції щодо вирішення виниклої проблеми і недопущення колапсу в галузі, також за фактами незаконного завищення цін проводяться перевірки підприємств Федеральною антимонопольною службою.

Тим часом реакцію виробника на зниження курсу російського рубля негайно відчули на собі покупці. За думка експертів, при подальшому подорожчанні паперових книг читачі будуть поставлений перед вибором – скористатися послугами районних бібліотек або ж переходити на електронні та аудіоверсії книг.

Джерело: pro-books.ru

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe