Читомо > Новини > Нора Джемісін отримала премію Hugo 2017 за найкращий роман року

Новини

Нора Джемісін отримала премію Hugo 2017 за найкращий роман року

15.08.2017 0 Автор:

Американська письменниця Нора Джемісін стала лауреаткою цьогорічної премії Hugo. Оголошення відбулося на конвенції WorldCon, яка цього року проходить в Гельсінкі.

Джемісін отримала премію другий раз підряд за черговий том циклу технофентезі «Поламана Земля», що розповідає про глобальний катаклізм у вигаданому світі Спокій.
.

Jemisin_Obelisk_Gate_cover

.
Кращою повістю стала «Кожне серце — двері» Шеннон Макгвайр — це науково-фантастичний горор про сирітський притулок, у якому зникають діти.

Тенденція, яка склалася в останні роки, продовжується: серед переможців переважають жінки. Цього разу вони отримали майже усі нагороди, в тому числі й для редакторів, художників та авторів початківців.

Також премії отримали Лоіс Макмастер Буджолд за цикл «Барраяр» та Урсула Ле Гуін — за збірку есе «Світи — моя справа».

Детальніше про цьогорічних переможців читайте на офіційному сайті премії.

Н. K. Джемісін (Нора Джемісін, англ. Nora Jemisin) — американська письменниця-фантаст і блогер. У 2010 році її дебютний роман «Сто тисяч королівств» (англ. The Hundred Thousand Kingdoms) був номінований на премії Неб’юла, Г’юґо та World Fantasy Award, і здобув премію Локус у номінації «Дебютний роман».
.

1024

.
Hugo Award
— премія в області наукової фантастики, заснована 1953 року. Названа на честь Г’юго Гернсбека — засновника першого науково-фантастичного журналу «Захоплюючі історії» (англ. Amazing Stories). Організацією премії займається Світове товариство наукової фантастики (англ. World Science Fiction Society (WSFS)).

Премія присуджується за найкращі твори в жанрі наукової фантастики та фентезі, опубліковані англійською мовою в попередньому році. Номінанти та переможці обираються за результатами голосування зареєстрованих учасників Всесвітнього конвенту любителів фантастики WorldCon (тому премію вважають «читацькою»). Перший раз премія вручалась в 1953 році на 11-тому WorldCon-і в Філадельфії, а з 1955 року вручалась щорічно.

Раніше повідомлялося, що Колсон Вайтхед отримав Arthur C. Clarke Award (Премію Артура Кларка) за роман Підземна залізниця, який у цьому році також здобув і Пулітцерівську премію. Про це повідомляє офіційний сайт нагороди.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe