Читомо > Новини > На здобуття премії «Українська книжка року» подали 175 видань

Новини

На здобуття премії «Українська книжка року» подали 175 видань

27.12.2017 0 Автор:

Держкомтелерадіо оприлюднив список видань, поданих на здобуття премії Президента «Українська книжка року». У переліку — 175 видань від понад 90 видавництв і видавничих організацій.

Премія заснована 2009 року. Її присуджують у трьох номінаціях: за видатні досягнення у галузі художньої літератури  виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури; за вагомий внесок у розвиток українознавства  виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню тощо; за сприяння у вихованні підростаючого покоління  виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

Премією «Українська книжка року» відзначають авторів, видавництва та видавничі організації, що зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи.

У січні 2018-го комітет розгляне подані роботи і ухвалить рішення, які видання будуть допущені до участі в конкурсі на здобуття премії. З цього списку будуть запропоновані видання на відзначення премією Президента.

З переліком поданих робіт можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.

За 2016 рік премією були відзначені видання:

  • «Синій зошит. Аркуші днів світящих» та «Лад» Мирослава Дочинця — у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури»
  • «Марія Заньковецька» Володимира Корнійчука — у номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства»
  • «Їжак Вільгельм» Тетяни Стус — у номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління».

Читайте також про претендентів на Шевченківську премію з літератури

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe