Читомо > День > Лісовими стежками (нові пози читання від театралів)

День

Лісовими стежками (нові пози читання від театралів)

19.07.2010 4 Автор:

У ліс читати ходили Євгенія Дон-Захарова + Ілля Синаєвий

Поза 1 «Лісова читачка». Уявімо ситуацію: вирішили ви піти до лісу, щоби цілковито віддатись читанню на свіжому повітрі, подалі від урбанізованих доріг і будинків, під співання пташок. Раптом бачите у лісі незвичайну дівчину, яка вже читає. Дівчина настільки незвичайна, що ви вирішуєте обминути її і піти іншою дорогою.

16_wood


Поза 2 «Без запрошення». Але ці дівчата, що читають у лісі, можуть і самі знайти іншу дорогу, якою ви йшли. Тому не дивуйтесь, що коли ви нарешті зручно всідаєтесь на дереві й повністю віддаєтесь читанню страшенно цікавої книжки, до вас захочуть приєднатись без запрошення.

4_wood

Поза 3 «Викрадення книжки». Можна повторитись: дівчата, яких випадково зустрічаєш у лісі, справді незвичайні, їм вдається непередбачуваними методами вихопити у вас вами вподобане видання. Якому читачу таке сподобається?!

20_wood

Поза 4 «З іншої сторінки». А кому сподобається, коли ту ж таки вподобану вами книжку, нагло почнуть читати без вас, та ще й зі сторінки, яку ви перед тим прочитали?

21_wood

Поза 5 «З «На захист читацьких прав». За всі біди, нанесені на адресу вашого читацького самолюбства, можна спробувати поквитатись. Захищайте свої читацькі права!

22_wood

Поза 6 «Професійні прийоми захисту». Вам, звісно, знадобиться кілька професійних прийомів, щоб відлякати наполегливу читачку від своєї книжки. Адже, як відомо, найкращий захист – це напад.

17_wood

Поза 7 «Заприятелювання». Як-не-як найдієвішим методом забрати читоме видання від дівчат, що нападають у лісі на книжки, – це витягти з рюкзака іншу книжку, розповісти про неї щось цікавеньке, кілька промовистих епізодів чи біографію автора й запропонувати дівчині. Всі радісні й задоволені. Можливо, вам удасться навіть заприятелювати.

13_wood

Поза 8 «Повторна спроба». Після плідного й здруженого читання книжок минулого разу ви вирішуєте зустрітись у лісі і почитати разом ще. Цього разу цікаве видання у руках дівчини.

19_wood

Поза 9 «Додаткові зручності». Аби зробити лісове читання максимально комфортним, можна спертись на дерева. І найзручніше – це тоді, коли і у вас, і у вашої партнерки є, що почитати.18_wood

Поза 10 «Перетягування книг». І коли ви будете повністю поглинуті читанням, ваша лісова партнерка раптом вирішить, що читомих видань у її книгозбірні зовсім небагато, а те, яке ви читаєте наразі, якраз просто необхідне для її домашньої бібліотеки.

5_wood

Поза 11 «Читацька завзятість». Завдяки тому, що її читацька завзятість перетягнула на свій бік ваші книжки й втекла з ними, ви ризикуєте залишитись у лісі без необхідної порції читання.

10_wood

Поза 12 «За порадою Достоєвського». А вашу читацьку незадоволеність зможе врятувати тільки щасливий випадок – наприклад, безпорадність незвичайних дівчат у лісі на підборах. Коли ви нарешті наздогнали дівчину, а з нею – незаконно відібрані свої книжки, ви вирішите, що не будете більше тим, про кого писав Достоєвський, і свої книжки будете мужньо відстоювати.

7_wood

Поза 13 «На сторожі». З дівчатами, яких випадково зустрічаєш у лісі, краще не жартувати. А якщо жартувати, то бути на сторожі й міцно тримати себе й свої книжки в руках.

6_wood

Поза 14 «До кращих часів». Краще читати її книжку вдвох, а свою заховати на потім і подалі.

11_wood

Поза 15 «Тренуємо слуховий апарат». Приємно сприймати хорошу книжку на слух. Вона настільки цікава, що ви не можете відвести вух.

8_wood

Поза 16 «Постійний контроль». Через деякий час ви навіть самі зможете перегортати сторінки її книжки відповідно до вашої техніки читання. Для того, аби не забути найнеповторніші епізоди читання можете спробувати у ролі закладок лісові квіти. Проте варто постійно контролювати партнерку. Наприклад, задуматись над тим, чому вона зняла туфлі на високих підборах? Можливо, без них із вашими книжками втекти буде легше?

15_wood

Текст huha.mohovynka
Фото Жені Перуцької

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    20.07.2010 в 12:26 am

    ой-йой, треба ж уже й наступні “пози” робити)

  2. Ксеня
    28.07.2010 в 12:49 pm

    яке миле ставлення до читання вдвох:)

  3. Лесько
    23.08.2010 в 9:43 pm

    крутяцько! якраз живу в лісі.))) хто зо мноу читати??:)

  4. Lilia
    03.09.2010 в 3:13 pm

    ух тиииииии!!!))))))))))))яка класна ідея!!)))))) читати обожнюю, але такого ше не бачила!)))))

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe