Читомо > Новини > Конкурсна комісія визначила директора Українського інституту

Новини

Конкурсна комісія визначила директора Українського інституту

19.04.2018 0 Автор:

Конкурсна комісія рекомендує Наглядовій раді Українського інституту призначити на посаду директора установи Володимира Шейка. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Другою за конкурсним рейтингом стала Тетяна Філевська, арт-менеджерка, кураторка, культурна активістка та дослідниця українського мистецтва ХХ ст.

З кандидатом у найближчі дні проводитимуться зустрічі для узгодження всіх умов та формальностей — після цього відбудеться засідання Наглядової ради, за рішенням якої і буде призначений офіційно керівник Українського інституту.

Володимир Шейко — фахівець з менеджменту культури, маркетингу і комунікацій, директор мистецьких програм Британської ради в Україні.

Проект Українського інституту — установи, яка презентуватиме сучасну Україну за кордоном — представив у лютому минулого року міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Першим кроком до розробки концепції і статуту установи було вивчення світового досвіду функціонування подібних інституцій в інших державах (Британська Рада, Гете Інститут, Польський інститут, Чеський центр, Австрійський культурний форум, Американський простір тощо), а також консультації з керівництвом іноземних культурних інституцій в Україні.

Метою створення Інституту було розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі. Інститут є афілійованою з МЗС установою, яка, проте, є самостійною у визначенні змістовного наповнення роботи інституції. Натомість контроль за роботою Українського інституту, а також визначення засад та пріоритетів здійснює Наглядова рада. Фінансується Інститут частково з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.

Як повідомлялося раніше, на фінансування Українського інституту цього року виділять частину із 77 млн грн, які передбачені на загальні потреби публічної дипломатії. 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe