Читомо > Новини > Книжку Джона Толкіна «Берен і Лютіен» опублікували через 100 років після задуму

Новини

Книжку Джона Толкіна «Берен і Лютіен» опублікували через 100 років після задуму

05.06.2017 0 Автор:

У Західній Європі надходить у продаж нова книжка Джона Роналда Руела Толкіна, яка перебувала в роботі 100 років. Про це повідомила українська служба ВВС.

«Берен і Лютіен» описують як «дуже особисту історію», яку професор Оксфордського університету Джон Толкін задумав після повернення з битви на Соммі. Книга містить версії оповіді, яка стала частиною «Сильмариліону». Її редагував 92-річний син письменника – Крістофер Толкін.
.

1427480_1469711
Обкладинка видавництва  HarperCollins

.

«Видання також місить ілюстрації Алана Лі, який отримав відзнаку Американської кіноакадемії за роботу над кінотрилогією «Володар перснів» Пітера Джексона. Книжка виходить у видавництві HarperCollins – на відзначення десятої річниці видання «Дітей Гуріна» – останнього твору із серії про Середзем’я», – говориться у повідомленні.

Також зазначається, що літературознавець та фахівець з творчості Толкіна Джон Гарт вважає, що для письменника його історії були свого роду екзорцизмом внаслідок тих жахів, свідком яких він став в ході Першої світової війни.
.

_96292390_da2f6802-4543-40c6-8c83-7d3202aadc5a
Ілюстрація Алана Лі

«Коли Толкін повернувся з окопів, з лихоманкою, зиму 1916-1917 років він провів, намагаючись одужати. Він втратив двох своїх найближчих друзів на Соммі, і ви можете собі уявити, як він був розбитий. А потім під час прогулянки в лісах Східного Йоркшира Толкін побачив, як його дружина Едіт танцює на галявині, зарослої білими квітами?—?це стало ключовою сценою історії про Берена і Лютієн» —?розповів пан Гарт.

Як відомо, Джон Ро?налд Ру?ел То?лкін (John Ronald Reuel Tolkien; 3 січня, 1892 — 2 вересня, 1973) — видатний англійський письменник, філолог-медієвіст, класик світової літератури ХХ ст. та один із фундаторів жанрового різновиду фантастики — фентезі, всесвітню славу якому приніс роман «Володар Перснів».

Читайте також: 11 маловідомих фактів про Толкіна та Льюїса від Лізи Гречанюк

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe