Читомо > Місця > Клуб «Колекціонер» – рай для паперових фетишистів

Місця

Клуб «Колекціонер» – рай для паперових фетишистів

23.07.2012 2 Автор:

Вид: клуб для колекціонерів

Назва: клуб «Колекціонер»

Місце популяції: Андріївський узвіз, 2-б,  тел. 592-99-35

веб-сайт: http://raritet-antique.com


Період: 12:00 – 18:00, щодня, крім понеділка

Еволюція

Клуб з’явився ще 2005 року. Головною метою його створення було об’єднати людей, які полюбляють колекціонувати. З того часу клуб є місцем, де зустрічаються колекціонери, обмінюються корисною інформацією та предметами свого захоплення.

Також це – простір, де старі речі можна потримати в руках.

Асортиментність

Серед усіх речей переважає паперова продукція, а саме: листівки (дореволюційні, радянські), книги, старі мапи (переважно території сучасної України, найстаріша з них – XVII ст.), радянські плакати й афіші тощо. Такоє є букіністичні книги, різні за тематикою, в основному присвячені мистецтву, історії, краєзнавству. В особливій пошані твори історика В. Киркевича.

 

Акції

Власник клубу організовує виставки старих листівок, світлин, книжок.

Серед вже проведених виставок були: «Україна на старовинних гравюрах і картах», «Виставка радянських українських плакатів», «Красень Хрещатик шле Вам привіт!», «Різдвяні листівки», «Пасхальні символи й книжка», «Образ жінки на старовинних листівках».

Заходи супроводжувались фуршетами, цікавими відкриттями: наприклад, на виставці «Красень Хрещатик шле Вам привіт!»  було презентовано цукати, створені за старим київським рецептом.

Типовий відвідувач

Колекціонери, зазвичай це люди, які знають, за чим прийшли. Бувають депутати (хоча вони відвідують заклад за домовленістю), також автори книг про Київ, іноземці. Пересічні покупці, які можуть принести старі цінні речі (цінність визначають стан, вік, рідкісність видання) і спробувати їх продати.

Анна Сіденко 

Світлини Жені Перуцької

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Сергій
    21.11.2012 в 4:57 pm

    В мене є різні старовинні копюри паперових грошей, починаючи з 1898 року і до сьогодення, а також є різні поштові марки Радянського Союзу та закордонні, є повна колекція лотерейних білетів Радянського Союзу та інших республік, наклейки з жувальних жвачок та інші аксесуари старовини. Кому цікаво пишіть на мій емейл і я скину вам фото того, що маю. Ці колекції виставляю на продаж. cergey.inak@mail.ru

  2. Сергій
    12.04.2013 в 4:30 pm

    В мене є книга 1889 р. Автор Alexandre Dumas: Les Mohicans de Paris. Volume 3. Я хочу її продати. За якими критеріями ви оцінюєте книги? І чи взагалі вона має якусь цінність.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe