Читомо > Новини > Картунна правда

Новини

Картунна правда

15.09.2011 0 Автор:

У рамках 18-го Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» відбулася виставка сатиричних рисунків у стилі картун Любомира Т. Винника. Окрім карикатур, автор виставив свої графічні роботи (українські греко-католицькі храми), публікації, а також книгу памфлетів та гуморесок німецькою мовою «Quo imus» («Куди йдемо»).

Під час відкриття виставки глядачів дивували члени йодлерського клубу «Галіцієн».
Український карикатурист, ілюстратор, фотограф, дизайнер, кореспондент живе і працює у Швейцарії. Любомир Винник відомий за кордоном митець, нагороджений за досягнення у мистецтві Золотою медаллю Європи. Стиль карикатура-картун (cartoon) став «родзинкою» творчості Винника. Картун – це різновид сучасної карикатури, в якій, на відміну від традиційної, побутової та політичної, немає текстових пояснень та доповнень до зображення. Зображення прозоро відображає сутність, що дозволяє обійтися без зайвих слів.

Провідна тема карикатур Винника – соціально-політичні явища Швейцарії та світу. Автор цікавиться також проблемами медіа, екології, моралі. «Мій дім – моя фортеця» – підписано під равликом, з мушлі якого палахкотить гніт:

«Ампутація» – чоловік, який сидить на дереві зі швейцарським прапором, рубить під собою гілку з написом «церква»:

Два боки однієї медалі стабільного європейського життя – ось картунна правда Любомира Т. Винника.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe