Читомо > Новини > "Фейєрверк" ілюстрації для дітей

Новини

"Фейєрверк" ілюстрації для дітей

03.05.2010 0 Автор:

Під час «Форуму видавців — дітям» відбулася виставка книжкової ілюстрації «Феєрверк», яка об’єднала роботи художників дитячих книжок українських та зарубіжних авторів. Експоновані твори виконані з використанням незвичних художніх прийомів та сміливих поєднань кольорів, у різних техніках (акварель, гуаш, туш-перо, графічний планшет), а головне — їх створено з любов’ю до дітей.

.

10_fej

.

11_fej

.

Своїми враженнями про виставку з нами поділилася куратор «Феєрверку» Галина Павлишин. Пропонуємо коротеньке інтерв’ю.

Галю, чи задоволена Ти проведенням «Феєрверку»?

— Як на мене, виставка вийшла яскравою. Авторами малюнків є художники із різних міст України (Миколаїв, Тернопіль, Мукачево, Дубно та інші), з різним досвідом роботи. Більшість ілюстраторів, представлених на виставці, є учасниками всеукраїнських та міжнародних виставок. Окремі з них уже мають персональні виставки. Частина експонованих робіт є ілюстраціями до вже опублікованих книг («Аліса в Дивокраї», «Гопля і Піпля»), інші — вдалі книжкові проекти, створені студентами УАД з навчальною метою або ж просто для власного задоволення.

Як відбувалися відбір робіт і організація виставки загалом?

— Моє завдання полягало у комунікації як із художниками, так і з дирекцією форуму. Часу на підготовку виставки було обмаль. Зате було вдосталь ентузіазму як із мого боку, так і з боку учасників «Феєрверку». І це дуже тішить. Варто згадати, що дуже мала частина художників-графіків творить ілюстрації, власне, до дитячих книг. Позаяк це потребує високого рисувального хисту, досконалого відчуття кольорів і великої працездатності. Тому виставка й вийшла порівняно невеликою (біля сорока робіт). Відбір проходив у два етапи. Спершу відбувався пошук охочих взяти участь у проекті, а далі розгляд робіт та прийняття їх на виставку. Художники зазвичай люди самокритичні, тому проблеми «негарних робіт» не було. Навпаки, зібрані «Феєрверком» малюнки мають яскраво виражений авторський стиль.

Чи сподобалася виставка відвідувачам форуму?

За моїми спостереженнями, люди позитивно реагували на «Феєрверк». Багато відвідувачів форуму фотографувалися на їхньому тлі, інші просто уважно розглядали дрібні деталі на цих ілюстраціях. Як повідомила охорона, одну роботу навіть хотіли вкрасти. Окремі відвідувачі виставки запитували у довідковому бюро, чи можуть вони дізнатися детальніше про авторів малюнків та про книжки, до яких ті намальовані. Думаю, на майбутнє, варто було б давати поряд коротку інформацію про авторів робіт та про техніку виконання.

.

3_fej

.

4_fej

.

5-_fej

.

6_fej

.

8_fej

.

9_fej

.

Галина Листвак,

спеціальний кореспондент зі Львова

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe