Читомо > Новини > Фарфор: книжка для листування

Новини

Фарфор: книжка для листування

05.03.2010 1 Автор:

У Харкові вийшла друком книжка-подарунок Таїс Золотковської “ФарФор”. Над її створенням працювали дистанційно – дев’ять художників, і, власне, сама Таїс як автор та упорядник. Словом, колективна творчість.

3farfor_ready

Найбільше до ілюстрування доклалася художниця Варвара Куракіна: її внесок засвідчує і обкладинка, і, здається, заставки з маленькими качечками – лейтмотив і спільний знаменник усього видання. І хоча не всі художники дотримались правила щоразу малювати цю пташку, “качковість” концепції усеж помітна. Шкода лише, що розмаїття качок на деяких авторських роботах дещо нівельоване за допомогою контрол_це_контрол_ве.

Загалом у робіт художників місія тут мігративна: листівкова сторінка із книжки, найвірогідніше, помандрує кудись “фар”. Тому для зручності усі призначені для листування твори поділені на три блоки і позначені лінією відривання.

Коли ми тільки анонсували вихід ФарФору, то не на жарт занепокоїлися за подальшу долю обірваної з усіх боків книжки після її використання. Проте вихід знайшовся: щоби видання не лишилося зовсім без картинок, кожна листівка дублюється чорно-білою ілюстрацією поруч із відповідним текстом-казкою.

5farfor_ready

До речі, про казки. Їх 30, проте окреслювати їх тільки цим жанром, мабуть, було би помилкою – окрім казок для дорослих “тьоть”, є тут і оповідки, історії. Але здебільшого із орієнтацією на жіноцтво. Про це йдеться і на самих листівках, отримувачами яких мають бути все ж чоловіки. Хоча – воля ваша.

Наклад видання – всього 700 екземплярів, проте, можна зробити припущення, що більшості читачів Таїс догодила, і додруковувати ще n-ну кількість примірників таки доведеться. Бо місце ФарФору не тільки в книжкових магазинах. Його розберуть і у крамницях подарунків, і в сувенірних ятках.

irkopupirko

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Jane
    06.03.2010 в 6:15 pm

    надзвичайно цікава ідея… сподіваюся, українські читачі належним чином оцінять цю красу і винахідливість, і доведеться додруковувати ще не один тираж)

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe