Читомо > Без розділу > Дискусія «©Copyright в епоху електронних книжок»

Без розділу

Дискусія «©Copyright в епоху електронних книжок»

02.10.2010 1 Автор:

Книгарня «Є», видавництва «Кальварія», «Нора-друк» та «Теза» ЗАПРОШУЮТЬ на дискусію «©Copyright в епоху електронних книжок»

Професійне обговорення ініціативи Книжкової Палати України стосовно створення та використання фонду електронних оригінал-макетів друкованих видань, яка відбудеться 7 жовтня о 18.00, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (ст. м. «Золоті Ворота»).

На початку вересня Книжкова Палата України розіслала на електронні адреси видавців інформаційний лист  з пропозицією долучитись до дослідження можливості збирання, збереження та використання електронних оригінал-макетів друкованих видань, а також дослідження проблем захисту авторського права під час використання цифрових копій друкованих видань (з повним текстом листа можна ознайомитись http://www.facebook.com/topic.php?uid=121578627880343&topic=206).

Питання, які були озвучені в листі, здались нам вкрай актуальними і важливими для видавничої спільноти, а «суттєві переваги як для держави, суспільства в цілому, так і для суб’єктів видавничої справи зокрема», які вказані в листі – сумнівними.

Пропозиції щодо внесення відповідних змін у законодавство України, зокрема в Закони України «Про обов’язковий примірник» та «Про авторське право і суміжні права», які ініціювала Книжкова Палата України, потребують схвалення в професійному середовищі.

Запрошуємо зустрітись та обговорити ці питання у форматі вільної професійної дискусії, щоб виробити спільну позицію видавців.

До обговорення можна також долучитись вже зараз в розділі «Дискусії» : Створення депозитарної «Електронної бібліотеки ХХІ століття»: http://www.facebook.com/board.php?uid=121578627880343

Спікери:

  • Олексій Авраменко, керівник проекту BOOKLAND, видавництво «MOST Publishing»,
  • Анетта Антоненко , директор видавництва «Кальварія»,  засновник Благодійного Фонду «Фундація видавництва «Кальварія»
  • Олександр Харченко, юрист, фахівець з авторського права.

Запрошуємо до участі:

  • представника Книжкової Палати,
  • директорів  видавництв України,
  • громадські організації та фонди: Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів, Форум видавців, Гете-Інститут в Києві, Міжнародний фонд «Відродження», Французький культурний центр, Британська Рада в Україні, фонд «Розвиток України», фонд «OpenUkraine» та інші.
Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Савченко Олександра
    04.10.2010 в 10:37 am

    Острах викликає не лише незахищеність авторських прав, а й те, що може трапитись з цінними примірниками рідкісних видань після того, як їх, задля всезагального доступу та блага, відсканують. Навіщо їх видавати людям – вони ж у “електронці” є… Маю передчуття, що вони поволі загубляться у особистих колекціях наших так званих вельмож.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe