Читомо > Новини > Дмитро Бак про сучасну російську літературу

Новини

Дмитро Бак про сучасну російську літературу

26.02.2010 0 Автор:

3 березня, о 19-00 у Будинку Вчених (вул. Володимирська 45-а)  відбудеться лекція професора, завкафедрою історії російської літератури новітнього часу, проректора з наукової роботи РГГУ, літературного критика Дмитро Бака. Наразі пан Дмитро кохається у дослідженнях найсучаснішого з російської літератури, а також є спеціалістом з області історії російської класичної літератури й критики, історії сучасної освіти. Навіть веде спеціалізований дипломний семінар «Ейхенбаум: літературний побут, літературна поведінка, литературна репутація» (напрочуд цікаво). Проте запитати його про сучасну українську літературу варто, адже Україна для нього не чужа: деякий час він проживав на   теренах нашої рідної землі-неньки, а 1983-го року пан Дмитро закінчив Чернівецький державний університет на відмінно, ще й кілька років викладав там.

До нас він приїздить із лекцією  – «Сучасна російська література: зміна канону», на якій шановний доповідач розповість про:

  • Межі літератури.
  • Поняття сучасності.
  • Критика й освіта як джерела канону.
  • Як змінюється історія літератури.
  • Найближчі перспективи канону.

Публічні лекції організовує «Полiт.ua», тож, якщо вам якось не вдасться туди потрапити, організатори пропонують зайти на їхній сайт, де і обіцяють викласти відео з події.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe