Читомо > Новини > День народження Вікіпедії

Новини

День народження Вікіпедії

15.01.2011 2 Автор:

Сьогодні відзначається міжнародна подія – «Вікіпедії» виповнюється 10 років. Так, в Україні вона молодша аж на три роки, проте це не завадить і нам радіти. По-перше, тому, що ми любимо й не цураємось іншомовної Вікіпедії, а по-друге, її український варіант має вагомі здобутки, серед яких 16 місце серед світових мовних версій, найповніше зібрання населених пунктів серед слов’янських країн та зріст відвідування української версії «Вікіпедії» на 41% за останні півроку.

Отже, ми вітаємо засновника усього проекту Джимі Уельса, українських вікі-ватажків – Юрія Пероганича, Віктора Грінченка, Максима Стріху та Андрія Бондаренка, а також усіх і кожного, хто зробив свій внесок у цю енциклопедичну справу.

Хочемо побажати усій Вікіпедії, аби вона перетворилась у загальновизнане достовірне джерело інформації в усьому світі (а не лише у судовій системі Німеччини); успіху у нелегкому труді просування копілефту; добропорядних, активних і розумних користувачів.

Сьогодні хотілося б, щоби кожен, якщо не створив статтю, то бодай вніс маленьку правочку на сторінках української Вікіпедії у подарунок)

Фактаж з http://hoshvapr.com.ua/blog/936-u-vikipediyu-mayut-pisati-usi

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Oleg Nazarevych
    16.01.2011 в 5:14 pm

    Перефразовуючи класику: “Не питай що Вікіпедія зробила для тебе, запитай що ти зробив для її розвитку”.
    Ось наша відповідь:

    http://taltek.info/tntuwebinar-tenwikipedia.html
    Скромно, але з родзинкою. На вебінарі студент магістр Віктор Кукурудзяк продемонстрував майстер-клас створення вікі-статті.

    http://taltek.info/ten_wikipedia_org.html

  2. Alex
    17.01.2011 в 5:54 pm

    А головне, щоб в нашій країні було менше плагіату!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe