Читомо > Новини > 8-го лютого відкриється ІІ Всеукраїнська виставка книжкової графіки

Новини

8-го лютого відкриється ІІ Всеукраїнська виставка книжкової графіки

04.02.2013 1 Автор:

З 8 по 24 лютого у залах  Національної спілки художників України пройде ІІ виставка Триєнале книжкової графіки. У межах експозиції продовжиться доброчинна акція зі збору книг для дитбудинків “Проходьте повз”.

Книжкова графіка – один з видів графічного мистецтва, до якого належать книжкові ілюстрації, віньєтки, заставки, буквиці, обкладинки, суперобкладинки та ін.

З рукописною книжкою з давніх часів і середньовіччя у більшості пов’язана історія рисунку, а з друкованою книжкою  – розвиток гравюри і літографії.
Ця складна галузь графічного мистецтва має свої закони творчого втілення задумів художника і зокрема використання різноманітних шрифтових композицій. Власне, шрифту буде присвячений цілий розділ виставки.

«Мистецтво книжкової графіки сьогодні переживає своєрідне відродження і демонструє нові очевидні здобутки. Можливості сучасної поліграфії значно розширили діапазон ілюстративної практики і ми сподіваємось побачити на виставці авторські задуми, які вже реалізовані, чи знаходяться в стадії попередніх творчих розробок», – зазначають організатори.

Мета виставки – популяризація книжки як особливого об’єкту культури, який поєднує в собі літературу та образотворче мистецтво.

За часи незалежності України виставка книжкової графіки проводиться вдруге.

Наш фотозвіт із першої можете переглянути за посиланням.

.
«Ми сподіваємось побачити в залах Дирекції виставок НСХУ численних глядачів, які з задоволенням познайомляться з взірцями класичної конструкції книги, композиційними новаціями і яскравими образами», – запрошують організатори.

Окрім того, у межах ІІ Всеукраїнської виставки книжкової графіки буде проводитися продовження доброчинної акції «Проходьте повз».

Організаторами є активісти із МНГО «ЛІТЕРАТУРА.rv», які у жовтні в Рівному зібрали майже 400 книг українською мовою для вихованців із районних дитбудинків.

У виставкових залах, а також будуть розміщені спеціальні коробки, до яких кожен бажаючий зможе покласти дитячу літературу.

Усі зібрані книги будуть передані до дитбудинків, у яких найбільше відчувається потреба у книжках.

.
Виставка відкрита щодня, крім вівторка, з 12.00 до 19.00.

Адреса: вул. Артема 1-5 (м. Золоті ворота).

Читайте інтерв’ю з ініціатором триєнале, професором Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, завідувачем кафедри книжкової графіки Василем Перевальським.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. strongowski
    04.02.2013 в 5:21 pm

    опа, а я знов пролітаю? Нічого ж не чув про організацію.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe