Читомо > Новини > «Тканина віршів» у Всесвітній день поезії

Новини

«Тканина віршів» у Всесвітній день поезії

20.03.2013 1 Автор:

Нещодавно ми писали про збір поезії для проекту «Тканина віршів», а нині анонсуємо презентацію проекту. У четвер, 21 березня, з нагоди Всесвітнього дня поезії, в Музеї-квартирі Павла Тичини у Києві буде представлено «Тканину віршів». Захід об’єднає виставку вишитих ілюстрацій до сучасної української поезії, поетичні читання учасників проекту і виступ музичного гурту «DOJO».

tkanyna_virshiv_chytomo

Нагадаємо, раніше Вікторія Черняхівська запропонувала всім охочим поетам надіслати власну римовану інтимну лірику, за мотивами якої будуть створені текстильні ілюстрації. За 15 днів на заклик художниці відгукнулися 86 авторів, серед надісланих творів було обрано 30 віршів, які надихнули Вікторію на створення картин. Роботи виконані в техніці вільно-ходової машинної вишивки: тканина переміщується вручну, в той час як голка швацької машинки малює ниткою візерунки.

На презентації прозвучить «проілюстрована» поезія: свої вірші зачитають Павло Коробчук, Ірина Цілик, Ірина Шувалова, Олена Герасим’юк, Таня-Марія Литвинюк, Галина Ткачук, Катерина Калитко, Іван Кулінський та інші автори з різних міст України (серед учасників проекту – поети з Києва, Львова, Тернополя, Луцька, Полтави, Івано-Франківська).

Окрім вишитих картин і віршів буде ще й музика: виступлять музиканти гурту «DOJO», які характеризують свій стиль як електроакустичний імпресіонізм з елементами меланхолійної лірики.

Початок заходу о 20:00, вхід – 10 грн (кава включена!).
Адреса Літературно-меморіального музею-квартири Павла Тичини: вул. Терещенківська 5, кв. 1, 3

Адреса на мапі: http://goo.gl/maps/gIs7N

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. JR
    20.03.2013 в 10:30 pm

    ми будемо!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe