Читомо > Новини > Проект «Валіза вражень»

Новини

Проект «Валіза вражень»

12.10.2011 2 Автор:

«Валіза вражень» – це артбук у вигляді валізки, наповненої подіями, відчуттями, емоціями та новими мистецькими пошуками. Така форма найбільш відповідає ідеї отримання та передачі своїх вражень від цікавих місць, пейзажів, архітектури, людей та інших приємних речей у будь-якому місті. Єдина тара містить різнобарвні рішення людей творчих професій.

Ідея та макет валізки належить Мистецькому об’єднанню «VAЛ». Проект розпочався з подорожі до Кам’янця-Подільського, влітку 2011 року. Серед учасників мистецького пленеру були молоді художники та дизайнери.

Художник Олексій Куценко створив справжню сцену під відкритим небом. У розгорнутому вигляді присутнє відчуття близькості історичних подій, які відбувалися у той час. Усе це зібрано сміливим способом: за допомогою шнурків, щойно знятих зі зношених кросівок у пошуках дослідницьких фактів.

Формат книги дозволяє експериментувати та знаходити постійно нові кути спостережень історичного міста.
Творча майстерня «Аґрафка» в обличчі Романи Романишин та Адрія Лесіва, наповнила свою валізку соняшними поетичними днями та теплими закоханими вечорами. Романтичні піктограми візуалізували приємне чаювання у затишному колі друзів та звісно чудові багаточасові прогулянки та знайомства, зафіксовані у серці валізки маленькими дрібничками та частинками історичного міста.

Мистецьке об’єднання «VAЛ» у складі Андрія Сакуна, Олега Грищенко та Олени Старанчук розкрили свої враження в цікавих рішеннях.

Графік Андрій Сакун винайшов новий спосіб фіксування кадрів. Таке собі шовкодрукове слайд-шоу, дозволяє робити тираж, а також сприймати кожен «знімок» як неперевершений графічний естамп. Об’єм змісту валізки дозволяє нам чітко ідентифікувати місто та перейнятися дивовижними атмосферними враженнями автора артбуку.

Художник – графік Олег Грищенко сприйняв подорож до Кам’янця як інтерактивну гру. За допомогою цього ми можемо сприймати місто не лише з історичного боку, а й власних переживань, та відчуттів художника. Багатогранне сприйняття та легкість пізнання міста поєднуються у форматі книжки. Шість поглядів – шість найвдаліших ракурсів, з яких ми можемо відчути та побачити справжній Кам’янець-Подільський.

Графічний дизайнер Олена Старанчук відтворила в мистецькій книжці вибух емоцій у кольорах та формах. Поєднання різних графічних пластин в одне ціле за допомогою восьми башт, створюють враження маленького міста з великими цінностями, непомітними туристами. Розгорнувши просту на перший погляд коробку, ви занурюєтесь в яскраві та цікаві моменти з життя українського міста.

Проект «Валіза вражень» продовжується. Наразі валізки «живуть» разом з їх авторами у Польщі та Києві. Але не має меж, і наші антресолі будуть постійно поповнюватись новими чудовими враженнями цікавих творчих людей.

Фотографії – http://drukval.com/artbook/valiza-vrazhen-1.html

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Вал
    12.10.2011 в 9:37 pm

    Дякуємо! 🙂

  2. Цифрова друкарня "Мандрагори"
    12.10.2011 в 10:27 pm

    Молодцi! Цiкаво i креативно

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe