Читомо > Новини > Казковий проект Unicef

Новини

Казковий проект Unicef

02.12.2010 3 Автор:

З ініціативи Unicef у Білорусі з’явився казкотерапевтичний сайт «Народныя казкі для дзетак». Творці сайту переконані, що, слухаючи казку, дитина реалізовує свої права, записані в «Конвенції про права дитини» — адже призначення казки у спілкуванні. Не досить дати чадові книжку чи аудіозапис із казкою, варто прочитати чи прослухати її разом з дитиною.

Сайт дуже затишний, побудований в ігровій діалогічній формі. Пухнастий жовтий зайчик (він же герой дитячої версії видання «Конвенції про права дитини») «водить» відвідувачів від сторінки до сторінки. Всього на сайті 20 казок (з них 19 дещо відредагованих народних і одна літературна — «Валерія і Капуста» Браніслава Екіча).

Дитина сама може вибрати, яку казку хоче почути: довгу чи коротку, страшну чи нестрашну, чарівну чи про звірів. До кожної з них можна завантажити картинку-ілюстрацію, розмальовку, аудіофайл, текст казки і словник рідковживаних слів (обидва білоруською мовою), а також інструкцію і коментар до казки (вже російською). Останні два тлумачать терапевтичний вплив конкретної казки, пояснюють, як її читати, на що звертати увагу при обговоренні історії з дітьми.

А для розваги можна скласти пазл з ілюстрацією улюбленої казки.

За наводку дякуємо Стрнг

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. abyrvalg
    03.12.2010 в 8:37 am

    Пазлами весь ранок програвся. Втішений!

  2. Julie
    03.12.2010 в 11:01 am

    Дійсно затишний сайт. Добре, що його зробили білоруською.

  3. 04.12.2010 в 12:00 pm

    ага, у нас таких нема… І Комітет моралі пропонує дітям відвідувати сайти, на яких можна скачати готові реферати.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe