Читомо > Новини > Особисті листи Гарпер Лі продадуть на аукціоні

Новини

Особисті листи Гарпер Лі продадуть на аукціоні

26.10.2017 0 Автор:

38 неопублікованих листів відомої письменниці Гарпер Лі, написаних у 2005- 2010 роках, продадуть на аукціоні. Початкова ціна за 38 листів Гарпер Лі — $10,000.

Мало який письменник був настільки ж приватним, як Гарпер Лі, приватність якої конкурувала у цьому, мабуть, тільки Томасом Пінчоном та Джеромом Девідом Салінджером.

Вона не давала глибокого інтерв’ю протягом десятиліть, і критики досі не зрозуміли, чому вона вирішила опублікувати 2015 року «Іди, вартового постав / Go Set the Watchman», роман, який вона відклала у 1950-х роках.

Але вона була відома як плідна письменниця, і останнім часом більша частина її кореспонденції стала публічною після участі в аукціоні.

У цих листах — спогади про батька, розчарування старінням і розумінням, що вона не виняток. В одному з листів ідеться про радість Лі з приводу обрання Барака Обами президентом. У кількох листах вона поділяє скептицизм щодо християнства. Її особисті листи показують, що вона чутлива до того, про що сказали про неї, незважаючи на її глибоку неприязнь до публічності.

Першопочаткові ціни є значно нижчими, ніж у попередньої партії листів Лі, які вийшли на аукціон у червні 2015 року в Christie’s і оцінювалися вартістю від $ 150,000 до $ 250,000 (торги припинилися на $ 90 000). Ця колекція, яка складалася лише з шести листів, адресованих близькому другові Лі, архітектору Гарольду Кауфілду, підійшла до аукціону незадовго до того, як «Встановити вартового» опублікували.

Гарпер Лі — американська письменниця та публіцистка, відома завдяки роману «Убити пересмішника» (1960), відзначеного Пулітцерівською премією 1962 року.

Джерело: nytimes.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe