Читомо > uncategorized > Павло Салига, дизайнер, 27 років

uncategorized

Павло Салига, дизайнер, 27 років

08.03.2011 0 Автор:

У рюкзаку: Дві брошурки із серії «Космонавтика. Астрономия» за 1988/89 роки: О.Н. Ржига «Новая эпоха в исследовании Венеры» та Ю.И. Гришин «Искусственные космические системы». Перша – це розповідь про дослідження Венери радянськими штучними супутниками Венера-15 та Венера-16, які картографували планету.

Роботи, що спускалися на поверхню, показали, що температура там становить близько 400 градусів за Цельсієм, а тиск – 90 атмосфер. Попередниця цих апаратів, Венера-14, змогла працювати на поверхні всього одну годину, потім апаратура розплавилася. Тому в 83 році вирішили запустити два супутники, щоби картографувати планету з орбіти. А другу брошуру я тільки почав читати, вона про те, як можна побудувати автономні станції у космосі, які б забезпечували космонавтів усім необхідним, без постачання з Землі.

На черзі: Читатиму далі брошури з цієї ж серії. Там ще є про Марс, Місячні програми СРСР тощо.

Вибір книги: Останнім часом мене вже не вражає художня література. Давно не зустрічав книгу, що змусила б мене відкладати всі справи і читати у вільний час або ночами. Тому переважно читаю професійні або науково-популярні книги. З художніх за півтора роки прочитав Шукшина «Киноповести», Джона Уиндема «День триффидов» та Артура Кларка «Зустріч з Рамою». Дуже якісні книги. Раджу.

Фото: Женя Перуцька

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe