Читомо > uncategorized > Леся Кара-Коця, творчий художник, автор загадкових стін

uncategorized

Леся Кара-Коця, творчий художник, автор загадкових стін

04.06.2011 0 Автор:

У руках: Як художника, мене більше цікавить візуальна інформація. Щодо книжки, яка в мене в руках – це остання, яку придбала в Tate-Britain музеї. Я спеціально зайшла в цей музей, щоб побачити наживо роботи відомого британського живописця Вільяма Тернера. І ця книжка – альбом його робіт із колекції музею. Тернер –  майстер «півтонів». Справа в тому, що в Британії клімат, так би мовити, «пограничних станів» – що надзвичайно прекрасно для живопису. Те, що можна спостерігати в Україні перед дощем, або після дощу, або ввечері, чи рано-зрання, наприкінці зими, чи на початку осені – пограничні стани природи, в Британії є постійним явищем. Тому Британський живопис більш стриманий, але ця стриманість наповнена таким багатством кольору, що захоплює подих, і хочеться заплющити очі, щоб запам’ятати все до дрібниць.

На черзі: Думаю повернутися до класики. Пройтися українською поезією, Булгакова частково перечитати, Нечуя-Левицького теж частково – ті фрагменти, де є описи українського села і природи. Останнім часом мені цікаво спостерігати, як збагачувалась і продовжує збагачуватись українська мова різними метафорами і словами, що вигадали самі автори.

Вибір книги: Обираю книжки за «глибиною». Тобто такі, що можна вивчати і насолоджуватись роками, і кожного разу дивуватися – яке прекрасне життя!

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe