Читомо > Новини > Презентація виставки “АРТ КНИГА”

Новини

Презентація виставки “АРТ КНИГА”

19.02.2010 1 Автор:

Музей книги і  друкарства України запрошує на презентацію виставки  “АРТ КНИГА”, що  відбудеться 22 лютого о 18:00 годині у Київській книгарні «Є».

Виставка, що охопить Київ, з 10 по 25 березня, познайомить відвідувачів із творчістю художників, які працюють у мистецтві книжки. Традиційним засобом для втілення або інтерпретації візуального образу, ідеї та теми літературного твору є художнє оформлення книги, ілюстрації до тексту. Художники показують і майстерність оздоблення палітуркою, адже вона виконує не лише захисну функцію, але й естетичну.

Існують більш  експериментальні жанри, такі як книга  художника, авторська книга – особливий  жанр художньої творчості, в якому  автор використовує форму книги в якості інструменту самовираження. Тут митець виступає в різних амплуа: ілюстратора, видавця, конструктора, поета.

В одному просторі Музею будуть представлені книжкова графіка  та книги митців з Києва, Львова, Кам’янця-Подільського та Москви. Більшість  авторів – молоді художники.

Також в рамках проекту “АРТ КНИГА” відбуватимуться  майстерні для тих, хто бажає  опанувати деякі процеси виготовлення рукотворної книги: папірня, каліграфічна та інтролігаторська майстерні, і для  просто зацікавлених – зустрічі за темами «Нові технології в оформленні сучасної книги», «Книга художника з точки зору видавничої перспективи», «Французька livre dartiste початку ХХ століття».

Більше про проект ви зможете довідатися на презентації  за участі:

Валентини Бочковської, директора Музею книги і друкарства України,

Анастасії Денисенко, координатора виставки,

Олега Грищенка, художника й творця артбуків,

Ірини Батуревич й Оксани Хмельовської, ініціаторів і головних редакторів культурно-читацького проекту «Читомо».

А ось програма виставки:

plakat3_W-copy

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Pingbacks/Trackbacks

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe