Читомо > Акції > Світлинорепортаж із виставки "Арткнига"

Акції

Світлинорепортаж із виставки "Арткнига"

16.03.2010 6 Автор:

Відкриття виставки «Арткнига» відбулося! Багато гостей зібралося, щоб оглянути й оцінити ілюстрації, книги художників, об’єкти та музейні раритети. Спрага на книжково-ілюстративні художні виставки хоча б трохи вгамувалась . Власне, книжкова графіка є ще більш-менш звичною для музейних виставок, складніше – з книгою художника. Сучасні митці експериментують із книжкою, досліджують її форму, використовують її можливості для самовираження, проте як явище авторська книга залишається невідомою широкому загалу.
..

9artknyga

..

12artknyga

..

Про складність однозначного тлумачення цього терміну говорив на відкритті Володимир Стеценко, завідувач кафедри книжкової графіки Української академії друкарства, що у Львові. Твори його студентів складають частину експозиції, більшість є цікавими зразками художньо-технічного оформлення книги. Віталій Мітченко, викладач з Київської художньої академії, розповів про відносність поняття авторської книги, але відзначив важливість та актуальність подібної виставки.
..

6artknyga

..

Гостям було приємно самим дослідити запропоновані твори, адже більшість можна було погортати й розглянути зблизька. Деякі – сконструювати власноруч, інші – підібрати за масштабами.
Тематичні майстер-класи відомих українських художників, каліграфів, культорологів збирають найбільше зацікавленої публіки.
..

3artknyga

..

5artknyga

Цікавих, оригінальних експонатів на виставці, у порівнянні зі схожим за ідеєю московським фестивалем Бу!, набагато більше. І в цьому величезна заслуга організатора виставки – молодого мистецтвознавця Насті Денисенко.

..

11artknyga

..

15artknyga

..

16artknyga

..
На виставці експонуються навдивовижу своєрідні, позашаблонні арткниги російських митців.
..

14artknyga

..

10artknyga

..

Раритети також вражають.

..

8artknyga

..

4artknyga

..
Театральний часопис “Коза” є повноправним учасником виставки.
..

13artknyga

..

У Музеї цікавляться арткнигою не лише в рамках однієї виставки. Як розповіла директор Валентина Бочковська, є задум представити книгу художника, зокрема сучасну, в постійній експозиції. У фондах Музею зберігаються цікаві зразки авторської книги, лише деякі з них, такі як книги Юрія Сковороднікова, експонуються на цій виставці. Проте розширяти колекцію видається необхідним. Саме тому надзвичайно цінним тут вважають подарунок, що його зробила музеєві Юлія Табенська, передавши в дар свою книгу «Подорожній архів Марко Поло», яка наразі представлена на виставці.
..

7artknyga

..
Світлини huha.mohovynka

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. стронґовський
    16.03.2010 в 1:06 am

    Нямкота. Більше такого!

  2. selfhiker
    21.03.2010 в 10:14 pm

    Прекрасно!

    P.S. Дату написання статті бажано би додавати, все ж, щоб мати змогу зробити висновок щодо її актуальності.

  3. huhamohovynka
    23.03.2010 в 9:26 am

    Стаття написалася 15 березня))… Чи актуальна чи ні – вирішуйте самі.

  4. богдан поліщук
    30.03.2010 в 9:02 pm

    Привіт Стронговський!!!!!!!!!
    Дійсно побільше треба такого….виставка була чудова…

Pingbacks/Trackbacks

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe