Читомо > Новини > «Як оживають книги»: виставка книжкових ілюстрацій

Новини

«Як оживають книги»: виставка книжкових ілюстрацій

12.11.2013 0 Автор:

У відділі мистецтв львівської центральної бібліотеки для дітей можна в усіх деталях роздивитись оригінали картин, що стали ілюстраціями до книжок «Видавництва Старого Лева», адже саме тут, на вулиці Окуневського, 3 відбувається виставка книжкової графіки «Як оживають книги». На виставці представлено ілюстрації Даші Ракової з «Казок дідуся Гурама» Гурама Петріашвілі, Ростислава Попського – з книг «Казки Андерсена. Книга перша» та «Різдвяна історія» Чарльза Діккенса, Світлани Фесенко – з «Діда-Всевіда» Олександра Гавроша та «Лиса Микити» Івана Франка. Виставка триватиме до 23 листопада у робочі години бібліотеки.

okunev2

Завідувач відділу мистецтв Галина Труш розповіла, що такі своєрідні виставки картин стали для бібліотеки уже традиційними, нещодавно відвідувачі мали змогу познайомитися з роботами київської художниці Наді Каламєєць, львівських митців Тараса Кеба та Ірини Мориквас.

okunev1

Виставка від «Видавництва Старого Лева» камерна, її не назвеш масштабною, представлено усього кілька робіт (тож із Сихова, мабуть, їхати через усе місто не варто – хіба що ви істинний фанат, але якщо раптом опинитесь поблизу – завітайте, чому ні).

okunev3

Та виявилося, зовсім не масштабність тут грає важливу роль, у бібліотеці розповіли, що виставки «обростають» цілою низкою інших подій. Діти починають цікавитися книжковою графікою, ставлять багато питань: «що таке графіка», «чому вона така різна». Пані Галина Труш зазначає: «Ми дізнались, що стиль, у якому намальовані казки Андерсена, називається «метод сухої голки», це і стало поштовхом до пошуку нової інформації, отже незабаром відбудеться майстер-клас львівської художниці Івети Ключковської, яка розповість дітям про різні графічні техніки».

okunev4

Крім того, такі виставки стають своєрідним інфоприводом для ненудних шкільних уроків, вчителі образотворчого мистецтва приводять до бібліотеки цілі класи і навчають дітей у неформальній атмосфері. А днями у відділі мистецтв відбудеться презентація книжок від видавництва, тож діти й справді зможуть дізнатись, як народжується книга, як текст надихає на картини, як ці картини згодом перетворюються на ілюстрації.

Тож стежте за оновленнями на сайтах «ВСЛ» та Централізованої бібліотечної системи для дітей міста Львова.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe