Читомо > Новини > Видавництво «Родовід» презентує «Гуцульську вишивку»

Новини

Видавництво «Родовід» презентує «Гуцульську вишивку»

18.06.2010 0 Автор:

23 червня о 18:00 у Музеї Івана Гончара (вул. Івана Мазепи, 29 Київ) видавництво «Родовід» спільно з Французьким культурним центром презентують повнокольорову монографію «Гуцульську вишивка», що вийшла українською, французькою та англійською мовами.

Ініціаторами видання стали посол Франції (2005-2008) в Україні п. Жан-Поль Везіан та його дружина Елен, які об’єднали науковців, музейників, фотографа та видавництво в цьому проекті. Фотоілюстраціями до книги стали вишивки із колекції Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Бобринського, що в Коломиї.

rodovid_huc

Художнє оформлення альбому створила Ірина Пасічник, арт-директор «Родоводу», фотоілюстрації паризького фотографа Юрія Білака, автора проектів «Українці» та «Рельефні фото для незрячих». Передмову до книги подав Дмитро Пожоджук, селищний голова Космача, опис колекції створила Ярослава Ткачук, директор Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття (Коломия). Автори статей – Раїса Захарчук-Чугай, доктор мистецтвознавства, Oлена Никорак, доктор мистецтвознавства та Катерина Сусак, дослідник, викладач, колишній ректор Косівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe