Читомо > Новини > Відкритий лист Книгарні «Сяйво»

Новини

Відкритий лист Книгарні «Сяйво»

05.04.2011 1 Автор:


„КНИГАРНЯ „СЯЙВО”
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
вул. Червоноармійська (Велика Васильківська). 6. м. Київ-01004 тел. (98) 328-10-79

ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ ЯНУКОВИЧУ В.Ф.
вул. Банкова, 11, м. Київ-01220

Трудового колективу ТОВ “Книгарня “Сяйво”, ЄДРПОУ 21616627
ПИСЬМЕННИКІВ,
ДІЯЧІВ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

ШАНОВНИЙ ВІКТОРЕ ФЕДОРОВИЧУ!

Звертається до Вас колектив легендарної книгарні письменників “Сяйво”, яка була особливою візитівкою Києва, духовним осередком України, ПИСЬМЕННИКИ І ДІЯЧІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ – як до хазяїна в нашому спільному домі – Україні, Гаранта Конституції України, як до людини, яка в решті решт може сказати своє вагоме слово і припинити те цинічне свавілля, яке твориться навколо Книгарні “Сяйво”.

МИ ЗМУШЕНІ ЗВЕРНУТИСЬ ДО ВАС, ОСКІЛЬКИ ЗАСТОСУВАННЯ СУТО ТРАДИЦІЙНИХ ЗАКОННИХ ЗАСОБІВ БОРОТЬБИ ЗА ПОНОВЛЕННЯ СПРАВЕДЛИВОСТІ СТОСОВНО КНИГАРНІ “СЯЙВО” І ПРОСТИХ ГРОМАДЯН ЗАМАЛО, А, ШЛЯХОМ ЗБІЛЬШЕННЯ ПРИХИЛЬНИКІВ ЗАКОННОСТІ. СПРАВЕДЛИВОСТІ І ПОРЯДКУ. ПОТРІБНО ПОСИЛЕННЯ ОПОРУ ОРГАНІЗОВАНОМУ ЗЛОЧИННОМУ УГРУПУВАННЮ, ЩО ДІЄ ПІД ЕГІДОЮ ЗЯТЯ МЕРА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Л. М., ЩОБИ ПОДОЛАТИ НЕПЕРЕМОЖНУ ПОКИ ЩО ГІДРУ КОРУПЦІЇ В ОСОБІ ДІЮЧИХ ЧИНОВНИКІВ РІЗНИХ РАНГІВ І ПІДПОРЯДКОВАНОСТІ.

Історія Книгарні “Сяйво” нараховує понад 65 років. Протягом усього свого життя вона була Храмом українського духу, Парнасом для письменників і духовною Меккою для українських читачів. Нас відвідували такі видатні діячі культури, як Максим Рильський, Павло Тичина, Остап Вишня, Павло Загребельний, Семен Скляренко, Василь Козаченко, Дмитро Павличко, Іван Драч, художники, актори, політики, журналісти, політологи.

Фасад будинку, де знаходилась Книгарня, прикрашають 8 меморіальних дошок. Він є пам’яткою архітектури.
Та на жаль, як Ви знаєте, до нашого приміщення у самому центрі Столиці України (вул. Червоноармійська, 6) увесь час постягаються загребущі руки товстосумів з “молодої команди” мера Л. М. Черновецького, а точніше: Олеся Довгого, Дениса Комарницького, В’ячеслава Супруненка, Анатолія Чуба, Олександра Супруненка та їх друга – Ростислава Корнієнка.

Ці відомі особи ще у 2003 р. від тодішнього директора і учасника Товариства Долгої Марини Павлівни вимагали продати (відступити) їм її частку та частки учасників ТОВ “Книгарня “Сяйво” (далі також Товариство, Книгарня).

Після відмови учасників Книгарні продати їх частки у статутному фонді, згадані вище особи почали тероризувати учасників Книгарні: телефонували додому їм та їх близьким родичам, погрожували, шантажували тощо.

Після цього, отримавши відмову, вказані зловмисники розробили певну схему.

16 серпня 2009 р. приміщення площею 363,8 кв. м, вул. Червонармійська, 6, м. Київ (далі також Приміщення), які належали територіальній громаді Шевченківського району м. Києва та орендувалися Книгарнею за цією адресою майже 49 років були продані на підпільному аукціоні, проведеному Українською універсальною біржею фірмі-фантому – ТОВ “Абріль-Студіо”, ЄРПОУ 36588969, яке зареєстроване лише за 2 місяці до проведення аукціону. І на наступний день здало Приміщення в оренду афілійованій з молодою командою мера структурі – ТОВ “Українська книга”, де директор – також Корнієнко Р. А., – порушивши навіть умови підпільного договору купівлі-продажу (п.5.8), за яким орендарем повинні були залишитись ми – ТОВ “Книгарня “Сяйво”.

Вартість приміщення, розташованого у центрі Столиці з великою площею, з капітальним ремонтом та підвалом в будівлі, яка є пам’яткою архітектури, становила лише 2 млн. 600 тис. гривень (еквівалент близько 330 тис, доларів США).

Законність продажу Приміщень та умов проведення аукціону наша Книгарня оспорює у Господарському суді м. Києва з грудня 2009 р. у справі № 36/20 (головуюча суддя Трофименко Т.Ю.). Судовий розгляд триває і зараз, загалом уже понад 14 місяців, але ще не дійшло навіть до розгляду справи по суті через юридичні хитрощі молодої команди мера – неотримання повідомлень про засідання, подавання усіляких надуманих апеляцій та касацій, інші затягування процесу.

Оскільки за гроші молода команда мера не домовилась із учасниками ТОВ “Книгарня “Сяйво”, ними був обраний інший спосіб заволодіти Приміщеннями – фізичне захоплення приміщення і майна Книгарні.

Перша спроба фізичного захоплення була здійснена в ніч з 8 на 9 лютого 2010 p.

В ніч з 8 на 9 лютого 2010 р. групою невстановлених осіб в кількості приблизно 50 осіб, за вказівкою Корнієнко Ростислава Анатолійовича, було вчинено напад на Книгарню, пошкоджені вітрини, вварені металеві листи замість вікон, пошкоджена сигналізація, комп’ютери, інше майно Книгарні на загальну суму понад 100 тис. грн співробітників книгарні було грубо викинуто з приміщення на сніг.

Вранці 9 лютого 2010 р. бандитів було викинуто з приміщень Книгарні за допомоги небайдужих громадян м. Києва, багатьох громадських організацій, народних депутатів. Ці події освітлювали у сюжетах новин усі провідні телевізійні канали, засоби ЗМІ.
10 лютого 2010 р. всупереч завданим пошкодженням майже на 100 тис. грн. (є акт) Книгарня знову почала роботу.

19 лютого 2010 р. був здійснений другий розбійний напад, вже більш продуманий молодою командою мера. підготовлений і здійснений організованим злочинним угрупованням.

Невстановлені особи, які захопили приміщення Книгарні, лили на перехожих окріп, направляли на них струмені невстановленого газу, який мав нервово-паралітичну та сльозогінну дію, направляли з балонів невстановленого походження на перехожих і Народних Депутатів України речовину невідомого походження.

Є відеозапис всього, що відбувалось не лише у нас, а й у представників правоохоронних органів та журналістів багатьох телевізійних каналів, велика кількість світлин з місця події. Додаємо копію статті з часопису “Український тиждень” з цього приводу.

Вночі 20.02.2010 р., приблизно о 2:30 співробітниками Книгарні та адвокатом Королем О. В. зафіксовано, що приїжджав Народний Депутат України Олександр Іванович Супруненко “визволяти” затриманий співробітниками міліції мікроавтобус “Форд”, д/н АА4455КН, заявивши, що він належить йому. А цей мікроавтобус неодноразово вночі 20 лютого 2010 р. під’їжджав до запасного входу Книгарні (з двору), здійснюючи невідомі нам операції з переміщення товарно-матеріальних цінностей.

Також ми були свідками, як Денис Комарницький та інші з молодої команди мера розраховувались з “бригадирами” бандитів.
19 лютого 2010 р., після того як працівники ТОВ “Книгарня “Сяйво” та відвідувачі книгарні були викинуті невстановленими особами (група понад 150 осіб) у спортивних костюмах і чорних шапочках із застосуванням фізичної сили з приміщення магазину ТОВ “Книгарня “Сяйво” приблизно о 16:30, ми випадково на тротуарі біля будівлі за адресою вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 6, м. Київ, знайшли розірваний документ – Постанову про відкриття виконавчого провадження (ВП) №17469568 від 17.02.2010 р. (далі також Постанова) і додану до неї Ухвалу судді Нарольського М.М. Господарського Суду м. Києва від 2.12.2009 у справі № 14/637 (далі також Ухвала).

Так ми дізнались про існування виконавчого провадження, відповідної Ухвали і про ім’я державного виконавця (далі також ДВ) – Бялого Максима Глібовича.

Стягувачем у ВП є Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) “Українська Книга”, вул. Цитадельна, 6/8, м. Київ-01015, ЄДРПОУ 36259438, директор Корнієнко Р. А.

Фактично вказаною Ухвалою суддя Нарольський М.М. протиправно постановив рішення про виселення нашого Товариства із зазначених Приміщень, хоча позов був поданий ТОВ “Українська книга” (псевдо-орендар) до ТОВ “Абріль-Студіо” про зобов’язання вчинити певні дії (стосовно оренди).

Злочинна група на чолі з Корнієнком Ростиславом Анатолійовичем, депутатами Київради Комарницьким Денисом, депутатом Київради Супруненком В’ячеславом Івановичем (неодноразово заявляв у ЗМІ про те, що Корнієнко його друг) розробили схему із залученням державних службовців, посадових осіб, з використанням неправосудних рішень окремих Судів і здійснила спробу захопити приміщення за адресою вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 6, м. Київ.

При цьому виконавцями вчинений розбійний напад, в результаті якого нападники незаконно заволоділи книжками, майном, фінансово-господарськими документами ТОВ “Книгарня “Сяйво” на суму понад 5 млн. грн майном фізичних осіб на суму понад 120 тис, грн. (гроші, кредитні та інші картки, фотоапарат, стільникові телефони, коштовності, одяг тощо), документами фізичних осіб – відвідувачів Книгарні (паспорти громадян України, водійське посвідчення, технічний талон на автомобіль, диплом про вищу освіту, сертифікат аудитора, перепуски тощо).

Дії Шeвченківської ДВС і конкретно ДВ Бялого М. Г. є незаконними і сама Постанова є незаконною (не вручена належним чином Книгарні, не надано час для добровільного виконання тощо).

Крім того, ДВ на порушення вимог Закону залучив (сприяв залученню і допустив його) до виконання понад 150 невстановлених осіб, які застосовували фізичну силу до співробітників ТОВ “Книгарня “Сяйво” і викинули їх з приміщення. Вказані невстановлені особи не є представниками правоохоронних органів (міліції), металевими ґратами і листами сталі заварили вхід до Книгарні, забарикадувались усередині приміщення, заварили металевими листами вітрини, побили скло, завдали значної (на суму понад 500 тис. грн.) матеріальної шкоди ТОВ “Книгарня сяйво”, застосовували до працівників, перехожих, відвідувачів Книгарні та Народних депутатів України грубу фізичну силу, газ невстановленого походження зі сльозогінним і паралізуючим ефектом, завдавали тілесних ушкоджень перехожим, які бажали зайти у Книгарню, вчиняли інші дії, які містять ознаки розбою, бандитизму, умисного знищення і пошкодження майна, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, створення злочинної організації, сприяння учасникам злочинної організації, терористичного акту, групового порушення громадського порядку, перешкоджання діяльності Народних депутатів, які мають громадські приймальні у вказаних Приміщеннях, ознаки інших
злочинних дій.

Таким чином, з 17:00 годин 19 лютого 2010 р. виникла ситуація, коли усе майно нашого Товариства на суму понад 5 млн. грн. (книжки, комп’ютери, установчі та фінансово-господарські документи, особисті речі співробітників і навіть відвідувачів магазину тощо), в результаті розбійного нападу опинились у незаконному (без належних на те підстав і документів) володінні іншої особи (осіб).

Після цього почалися наші поневіряння. Співробітники і учасники Книгарні до цих пір уже майже рік не можуть потрапити на свої робочі місця та до приміщення Книгарні, які продовжують утримуватись і вхід до яких заблокований невстановленими особами, одним з керівників яких є Корнієнко Р.А.

Починаючи з 19.02.2010 р. у лютому-квітні 2010 р. співробітниками та відвідувачами Книгарні “Сяйво” до Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві було подано понад 100 заяв за фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з проханням провести перевірку і порушити кримінальні справи. Але лише 18 травня 2010 р. була порушена кримінальна справа за фактом начебто крадіжки, яка і розглядається наразі. І то, ця справа була порушена тільки після особистого прийому у Начальника Київської міліції – Крикуна О. О.

Зараз ТОВ “Книгарня “Сяйво” та її учасники виступають і як позивачі і як відповідачі і як треті особи у понад 15 судових процесах, та поки що все марно.

В цей час Корнієнко Р.А. та пов’язані з ним особи – В’ячеслав Супруненко, Олександр Супруненко, Леонід Черновецький, Анатолій Чуб, Олесь Довгий, Денис Комарницький та інші – захопили Книгарню, контроль над Товариством і його майном і ззовні і з середини, намагаючись отримати у власність майно та майнові права Товариства. Тотальна корупція, кругова порука силових структур та деяких суддів, вседозволеність – це, на жаль, реальність сьогодення.

Як нам стало відомо із ЗМІ, СУДДЯ Нарольський М. М., причетний до описаного вище рейдерського захоплення Книгарні “Сяйво” уже звільнений з посади судді – це, сподіваємось, перший і не останній крок для відновлення справедливості і покарання причетних до описаного вище попередньо організованого розбійного бандитьско-рейдерського захоплення одного з особливих культурних символів Столиці України – Книгарні “Сяйво”, (стаття у газеті “Экономические известия” від 21.09.2010 р.).

Не чекаючи вирішення існуючих судових спорів тесть В’ячеслава Супруненка – Леонід Черновецький підписав Розпорядження від 22.06.2010 р. №465, яким уже віддав приміщення Книгарні для проведення “ремонту та опорядження” якомусь фантому-імітатору нашої книгарні – ТОВ “Книжковий світ “Сяйво” (директор Сулига Юрій Анатолійович), яке очевидно зареєстроване, щоб увести усіх в оману і продовжити брудні рейдерські оборудки.

“Забрати “Сяйво” – не злочин перед Національною культурою” – таку одному із своїх виступів сказав видатний український письменник Іван Драч.

Враховуючи все наведене, очевидно, що описане – це цинічне і зухвале, заздалегідь сплановане, підготовлене і здійснене рейдерське захоплення Приміщення і Товариства з метою отримати приміщення в центрі Столиці. І до цього, на жаль, має відношення Прокуратура Шевченківського району м. Києва.

Шановний Вікторе Федоровичу!

Допоможіть !!!

Порушені усі наші права як громадян України:
– право на працю;
– право на безпечне життя і звичайне здійснення господарської діяльності нашого Товариства у Приміщеннях на вул. Червоноармійська, 6, м. Київ;
– право на приватну власність стосовно особистого майна (паспорти, гроші, телефони, коштовності, особисті речі, документи тощо), право власності нашого господарського Товариства на книжки та інше майно;
– право на особисту недоторканність, повагу до честі, гідності;
– право на своєчасне отримання інформації тощо
з-за бездіяльності та корупції в органах влади та міліції

9 грудня – всесвітній день боротьби з корупцією. На жаль саме з-за неї, як і зазначеними зловмисниками на усіх рівнях, так і Управлінням з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської районної у місті Києві Ради били порушені нашому випадку безліч чинних Законів та нормативно-правових актів, зокрема:

1. Конституція України.
2. Постанова Кабінету Міністрів України від 10.07.1998 р. № 1058.
3. Постанова Верховної Ради України від 16.01.2009 р. № 901-VI “Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження”.
4. Закон України “Про оренду майна державних підприємств та організацій”.
5. Закон України “Про інформацію”.
6. Указ Президента України “Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні”.
7. Указ Президента України “Про деякі невідкладні заходи щодо підтримки культури і духовності в Україні”.
8. Постанова Кабінету Міністрів України від 17.07.2009 р. №597 “Про затвердження Порядку визначення обсягу книжкової продукції державною мовою, підготовка, випуск та/або розповсюдження якої здійснюється вітчизняними видавництвами і підприємствами розповсюдження книжкової продукції, для укладання договорів оренди приміщень”.
9. Закон України “Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок”.

У Києві вже немає таких книгарень як: “Мистецтво”, “Ноти”, “Поезія”, “Планета”, “Іноземна книга”, “Спортивна книга”. Можливо, що і не буде “Книгарні “Сяйво”?…

Як довго буде тривати це беззаконня і свавілля товстосумів?
Невже не буде припинений цей триваючий акт вандалізму, коли пам’ятка історії і архітектури, одна з духовних візитівок Києва варварськи понівечена і “сором’язливо” прикрита зараз білими простирадлами на вітринах, заварених металевими пластинами і ґратами ?!!

Дайте нам можливість спокійно працювати, а не витрачати всі сили на виживання, намагаючись зберегти все те, що ще залишилось у нас та українську Книжку взагалі.

Більшість киян нас підтримує. Це ті кияни, які практично виросли в стінах нашої книгарні, краща, читаюча, міркуюча частина населення. Це люди, яким не байдужа культурна історія Столиці нашої Держави.

ТАКИМ ЧИНОМ, РАНО ЧИ ПІЗНО СПРАВЕДЛИВІСТЬ І ЗАКОННІСТЬ ПЕРЕМОЖЕ, АЛЕ З ВАШОЮ ДОПОМОГОЮ МИ ЗМОЖЕМО ШВИДШЕ І ЕФЕКТИВНІШЕ ПОБОРОТИ ЗАЗНАЧЕНЕ ОРГАНІЗОВАНЕ ЗЛОЧИННЕ УГРУПУВАННЯ, ЩО ДІЄ ПІД ЕГІДОЮ МЕРА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Л.М.

На підставі викладеного вище, ПРОСИМО:

1. Сприяти розгляду відповідними компетентними органами кричущого нехтування Конституції і Законами України у випадку захоплення і утримання по цей час бандитсько-рейдерсьим угрупованням Книгарні “Сяйво”, вжити інших відповідних заходів в межах Вашої компетенції.

2. Сприяти усіма можливими законними засобами поверненню Приміщень у власність територіальної громади і поверненню ТОВ
“Книгарня “Сяйво” як законного орендаря у ці Приміщення, повернення товариству захоплених книжок і цінностей.

3. Вийти з клопотанням у Верховну Раду України про ухвалення відповідного спеціального Закону, який би захистив Книгарню “Сяйво”.

4. Сприяти доступними Вам законними дієвими засобами створенню спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України для проведення компетентної перевірки дій вказаних осіб – Ростислава Корнієнка, В’ячеслава Супруненка (депутата Київради, зятя Черновецького Л.М.), народного депутата України Олександра Супруненка (рідного брат В’ячеслава Супруненка), Леоніда Черновецького (мера Києва, ), депутатів Анатолія Чуба, Олеся Довгого, Дениса Комарницького та інших (найманців з комунального підприємства “Благоустрій”, керівник Денис Бас, тощо) – на предмет організованих узгоджених злочинних дій із захоплення майна юридичної особи, фізичних осіб та приміщень комунальної власності Шевченківського району м. Києва (які продали з фальшивого аукціону за безцінь фірмі-фантому за корупційною схемою).

5. Ухвалити спеціальне Розпорядження Президента щоб припинити бездіяльність органів Прокуратури України, Міністерства Внутрішніх Справ України (до цих пір, уже понад рік, слідчим у кримінальній справі не проведений обшук у захоплених приміщеннях, не накладений арешт на майно Книгарні – книжки та обладнання, майно фізичних осіб, бо гальмує проведення обшуку прокурор Шевченківського району м. Києва).

6. Просимо нас прийняти особисто. Контактний телефон (98) 328-10-79.

Додаток: Копія статті з часопису “Український тиждень” від 11.03.2010 р. № 9. 4 квітня 2011 р.

З надією та повагою,
За дорученням трудового колективу

Директор
ТОВ “Книгарня “Сяйво”

А. А. Лазуткіна

Представник Книгарні Адвокат О. В. Король

* Збір підписів відбуватиметься під час роботи Шостого київського весняного книжкового ярмарку з 7 по 10 квітня 2011 року на стенді книгарні «Сяйво», розташованої в Першій виставковій залі.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. janer
    06.04.2011 в 1:02 am

    дожилися…

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe