Читомо > Новини > Вчені просять підтримати видання про птахів

Новини

Вчені просять підтримати видання про птахів

10.01.2018 0 Автор:
Західноукраїнське орнітологічне товариство готує до видання книжку «Вітчизняна номенклатура птахів світу» та просить про фінансову підтримку проекту. Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Оригінал-макет книжки уже передали до друкарні. Підготовку видання благодійники фондували влітку. Завдяки цьому «Вітчизняна номенклатура птахів світу» готова до друку. Орнітологіче товариство планує тираж у 300 примірників. Загальна вартість друку становить 75 тисяч гривень.

«Довгоочікуване видання готове до друку, воно складається із 580 сторінок і оригінал-макет вже передано до друкарні. У січні має розпочатися друк, але…фінансової допомоги, яку ми маємо для видання книжки, зараз вистачає тільки на меншу частину накладу», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Книжки для маленьких птахолюбів

Книжка містить понад 12,5 тисяч назв таксонів таких рівнів, як надряд, ряд, родина, підродина, рід, вид. У виданні вчені підготували інформацію про принципи вітчизняної системи назв птахів. Книжка стане у пригоді викладачам орнітології, біології, біогеграфії, науковцям-природничникам різного профілю, популяризаторам науки, мандрівникам, редакторам тощо.

«Усі, кому час від часу дуже потрібно знати, що, наприклад, рід Ephippiorhynchus українською буде правильно називатись Чорнокрилий ябіру, тобто буть-хто, кому конче буде знати українські назви будь-якого птаха світу», — наголошують учені.

У книжці буде поіменно висловлено вдячність усім, хто підтримає коштами її друк.
Кошти можна переказати на картку Приватбанку Г.В. Фесенку 5168 7453 0074 0096 

Добродії і добродійки, які перекажуть 300 грн. і більше, отримають примірник книжки у подарунок із авторським автографом.

Читайте також розмову про птахів з ілюстраторкою Марисею Рудською

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe