Читомо > Новини > У видавництві «Кальварія» стався конфлікт між власниками (оновлено)

Новини

У видавництві «Кальварія» стався конфлікт між власниками (оновлено)

06.05.2014 0 Автор:

5 травня на офіційному сайті видавництва «Кальварія» з’явилася інформація, що львівське видавництво змінило директора, доменне ім’я та плани, а обов’язки директора виконуватиме мажоритарний власник видавництва Петро Мацкевич. Проте директор ТОВ «Кальварія» Анетта Антоненко озвучила Читомо іншу версію конфлікту.

«З 30.04.2014 Антоненко Анетта Леонідівна звільнена з посади директора ТОВ «Кальварія». До моменту призначення нової особи обов’язки директора ТОВ «Кальварія» виконуватиме мажоритарний власник видавництва Мацкевич Петро Олексійович. Він також буде і єдиним підписантом будь-яких офіційних документів ТОВ «Кальварія». Відповідні зміни вже внесені до ЄДРПОУ. Також видавництво «Кальварія» змінює доменне ім’я свого офіційного Інтернет-представництва на таке calvaria.org.ua та відповідно змінюється контактна інформація, яку можна побачити за цим посиланням», — йдеться у повідомленні на сайті видавництва.

Мацкевич пояснює конфлікт тим, що «фактично пані Анетта Антоненко вчинила спробу привласнити усі напрацювання ТОВ «Кальварія», які створювались більше 20 років».

«Принцип прозорості у стосунках між партнерами є, з моєї точки зору, базою будь-якої «здорової» справи. Тому виявлені факти «закулісних» дій пані Анетти Антоненко мене не просто обурили — я вважаю подібні вчинки неприйнятними, особливо у видавничій галузі, яка мала би демонструвати певні стандарти бізнес-культури, — коментує Мацкевич, — вони також змусили мене переглянути низку планів щодо подальшого розвитку «Кальварії», зокрема призупинити переговори щодо залучення інвестицій до видавництва, як також призупинити реалізацію кількох розпочатих проектів, зокрема й щодо захисту авторських прав».

Окрім того, у повідомленні йдеться, що восени 2013 року фізична особа Антоненко Анетта Леонідівна як єдиний власник зареєструвала ТОВ «Видавництво Кальварія».

«Причому юридична адреса цього нового видавництва збігається з юридичною адресою ТОВ «Кальварія», а назва новоствореного ТОВ — «Видавництво Кальварія» повністю збігається з комерційною назвою ТОВ «Кальварія», а також з тим, як у всіх репутаційних та споживчих аудиторіях (від ЗМІ до покупця книжок) ідентифікують та називають ТОВ «Кальварія», засноване 1991 року. Таким чином пані Анетта Антоненко створила нове підприємство, яке є майже повним клоном реномованого видавництва з більш ніж двадцятилітньою історією (ТОВ «Кальварія»)… », — зазначається на сайті.

Згідно з повідомленням, створення підприємств-клонів є типовою технологічною схемою недобросовісної конкуренції.

У коментарі Читомо Антоненко заявила, що досі видавництво юридично належить Мацкевичу та їй.

«Викладена п. П. Мацкевичем версія конфлікту між керівниками ТОВ “Кальварія” (співзасновниками) не відповідає дійсності», — наголошує вона, зазначаючи, що поки що утримається від подальших коментарів.

За її словами, причина конфлікту у тому, що дві людини, які особисто знайомі 30 років, в якийсь момент не можуть знайти спільну мову.

Також вона додає, що жодного проекту, який був запланований, не буде зупинено.

«Адже я вільна людина у вільній країні і маю вільні права. Й тому все, що заплановано (в тому числі і презентація 5 червня Октавіо Паса в книгарні «Є» і всі інші проекти видань), буде здійснено. Ці проекти я придумала і я їх виконаю, а про те, що пише п. Мацкевич — це стосується його особистих проектів, хай він їх і виконує і “призупиняє”», — наголосила Антоненко.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe