Читомо > Новини > У Держкомтелерадіо визначили претендентів на «Українську книжку року»

Новини

У Держкомтелерадіо визначили претендентів на «Українську книжку року»

25.01.2017 0 Автор:

25 січня у Держкомтелерадіо відбулося засідання Комітету з присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року». Шляхом таємного голосування було визначено видання, подані для участі у конкурсі, яким Комітет пропонує присудити премію за 2016 рік. 

У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» премію пропонується присудити виданням «Синій зошит. Аркуші днів світящих» та «Лад» (автор Мирослав Дочинець, видавництво «Карпатська вежа»). Загалом у цій номінації було розглянуто 19 художніх творів класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури.

1

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» серед 28 претендентів переможцем визначено видання «Марія Заньковецька» (автор Володимир Корнійчук, видавництво «Криниця»).

Mariya-Zankovetska.-712x1024

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» серед 20 допущених до конкурсу видань премію запропоновано присудити книжці «Їжак Вільгельм» (автор Тетяна Стус, видавництво «Віват»).

vilgelm-1

Із переліком видань, які допущені до участі в конкурсі на здобуття премії Президента України «Українська книжка року» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо .

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Диплом лауреата премії видається кожному зі співавторів твору. Лауреатам премії виплачується грошова частина премії, розмір якої становить  100 тисяч гривень. При цьому 50 відсотків грошової частини премії виплачується авторові твору (співавторам у рівних частках, якщо інше не передбачено в угоді між ними), 50 відсотків – видавництву або видавничій організації.

Чільне зображення freepik.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe